Στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ για τους συντάκτες που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, τα portals, το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους ΟΤΑ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μέλη να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα, της συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση.
Αντιμέτωποι με την πρωτοφανή επιδρομή σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, οι δημοσιογράφοι καλούνται να υπερασπιστούν την αυτονομία των Ταμείων τους, που αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση της αδέσμευτης δημοσιογραφικής αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.
«Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και το ρεσιτάλ της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα ΜΜΕ με απολύσεις, περικοπές, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία εξυπηρετούν συγκεκριμένο σχέδιο πλήρους αποδόμησης των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Η αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και οι παροχές των δημοσιογραφικών ταμείων είναι αδιαπραγμάτευτες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.