Μια ανακοίνωση της οικογένειας του Σουηδού καλλιτέχνη Τιμ Μπέρλινγκ, γνωστού ως dj Avicii, έρχεται να ενισχύσει το σενάριο της αυτοκτονίας, που εμφανίστηκε της πρώτες ώρες της είδησης του θανάτου του 28χρονου.

Αν και δεν αναφέρεται ξεκάθαρα η αιτία του θανάτου του Avicii, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο Ομάν στις 20 Απριλίου, η οικογένεια του dj κάνει λόγο για έναν «εύθραυστο» καλλιτέχνη που έψαχνε μόνιμα απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα, δούλευε ασταμάτητα και γι’ αυτό είχε υπερβολικό στρες και πάλευε μια ζωή με σκέψεις για τη ζωή, το πραγματικό της νόημα και την ευτυχία. «Ο Τιμ δεν ήταν φτιαγμένος για την “μηχανή επιτυχίας” στην οποία “παγιδεύτηκε”», λέει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η δήλωση της οικογένειας, που δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη:

«Ο αγαπημένος μας Τιμ ήταν μια εύθραυστη καλλιτεχνική ψυχή, που δε σταμάτησε στιγμή να ψάχνει απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα. Ένας τελειομανής άνθρωπος που ταξίδευε συνέχεια και δούλευε τόσο σκληρά με ρυθμούς που τον οδήγησαν να υποφέρει από έντονο στρες.

Όταν σταμάτησε τις περιοδείες, ήθελε να βρει τις ισορροπίες του στη ζωή, να είναι ευτυχισμένος και να μπορεί να ασχολείται με ό,τι αγαπούσε περισσότερο, τη μουσική.

Πάλευε σκληρά και μόνιμα να κατανοήσει έννοιες όπως το νόημα της ζωής και την ευτυχία.

Δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Ήθελε να βρει γαλήνη. Ο Τιμ δεν φτιάχτηκε για τη “μηχανή επιτυχίας» στην οποία παγιδεύτηκε. Ήταν ένα ευαίσθητο παιδί που αγαπούσε τους fans του, αλλά δεν άντεχε τα φώτα της δημοσιότητας.

Τιμ, θα σε αγαπάμε και θα μας λείπεις για πάντα. Εσύ και η μουσική σου θα είστε για πάντα ζωντανοί.

Σε αγαπάμε,
Η οικογένειά σου».