Δημοσκόπηση Marc: Στο 10,3% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ -Η κατανομή των εδρών

1 Min Read

Σταθερά μπροστά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 8,9 μονάδες στην πρόθεση ψήφου.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Συγκεκριμένα στην δημοσκόπηση της Marc υπάρχουν τα εξής ευρήματα:

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25.2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16.3%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, η Χρυσή Αυγή 6.4% και το ΚΚΕ 5.6%.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων (με αναγωγή) η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 10.3 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 28.9% έναντι 18,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα  είναι το Κίνημα Αλλαγής με 8% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7.3% και το ΚΚΕ με 6.4%.

Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος

Σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35.3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22.7%, το Κίνημα Αλλαγής 9.8%, η Χρυσή Αυγή 8.9%, το ΚΚΕ 7.8% και η Ένωση Κεντρώων 3.2%.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ποσοστά και με την αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων στη νέα Βουλή η Νέα Δημοκρατία θα έχει 151 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 65, το Κίνημα Αλλαγής 28, η Χρυσή Αυγή 25, το ΚΚΕ 22 και η Ένωση Κεντρώων 9.

Πηγή:iefimerida.gr

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *