Ο Λάζαρος Χατζηνάκος πέθανε τα ξημερώματα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. γεννημένος το 1957 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε αρχικά πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά από το 1977 άρχισε να τον κερδίζει η δημοσιογραφία. Ανέλαβε το 1992 τη διεύθυνση της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και ένα χρόνο αργότερα εξέδωσε το περιοδικό «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – Η Οικονομία στα Βαλκάνια».
Τον Αύγουστο του 1995 συντόνισε ομάδα συντακτών και τεχνικών που δημιούργησαν την πρώτη ιστοσελίδα ελληνικής εφημερίδας στο διαδίκτυο: makthess.gr. Δίδαξε Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει εκδώσει μια σειρά από τεχνικά και πολιτιστικά έντυπα. Το 1997 ανέλαβε ως Γενικός Διευθυντής την επανέκδοση των εφημερίδων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και του περιοδικού «ΕΠΙΛΟΓΕΣ».
Την περίοδο 2001-2004 ήταν προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης στην Αθήνα, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2004 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 εργάστηκε στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, όπου πραγματοποίησε μεταξύ άλλων δύο καινοτόμες έρευνες για την Τουριστική Ανάπτυξη Ελλάδος και Βουλγαρίας. Οι έρευνες αυτές παρουσιάστηκαν σε δεκάδες συζητήσεις και στο κεντρικό κτίριο της Κομισιόν Berlaymont στη βελγική πρωτεύουσα.
Λάζαρος Χατζηνάκος: Η άνιση μάχη του δημοσιογράφου με τον καρκίνο
Συνέχισε καθημερινά να αρθρογραφεί στο διαδίκτυο με ποσοστό αναπηρίας 88%, καθώς από το 2013 διαγνώστηκε με καρκίνο οισοφάγου και πνευμόνων. Συνεργασίες του έχουν φιλοξενηθεί στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και άλλες εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας.
Για το έργο του έχει βραβευθεί από τους Πρόεδρους της Δημοκρατίας της Ελλάδος Κάρολο Παπούλια και της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη. Έχει συνεργαστεί στενά με τον σημερινό Εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν (Επιτροπή Γιούνκερ) κ. Μαργαρίτη Σχοινά στις Βρυξέλλες. Στις 21 Δεκέμβριου του 2013 δημιούργησε την Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου, η οποία απέκτησε σταδιακά τα χαρακτηριστικά ενός νέου
αστικού κινήματος.
Το όραμα του για την Πρωτοβουλία στοχεύει στη δημιουργία άμεσων κοινωνικών δομών αλληλεγγύης και συμμετοχής με επίκεντρο την βιωματική οικειοποίηση των γειτονιών της πόλης. Πίστεψε σε μία κοινωνία μοντέρνα που, όμως, θα έχει κρατήσει μέσα της την αθωότητα των παλαιών χρόνων. Μια κοινωνία που θα βασίζεται στην αλληλοϋποστήριξη και την σύνδεση των ανθρώπων στον χώρο που λέγεται γειτονιά και προσπάθησε να δημιουργήσει μία αλυσιδωτή αλλαγή στον τρόπο σκέψης και δράσης τους μέσα από την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό, τη διαφορετικότητα και την κοινωνική συνοχή του πεζοδρομίου.
πηγή newsit