Άρσεναλ – Ολυμπιακός: Για το… τυχερό «13»! (videos)

Lamianow.gr
3 Min Read

Με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα τους βάλει ξανά σε… τροχιά πρόκρισης στους «16» οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν απόψε τους Λονδρέζους στο Λονδίνο (21:45, OnSports, OTESport 2), έχοντας γνωρίσει 12 ήττες σε ισάριθμα ματς στην Αγγλία

Έχοντας γνωρίσει την ήττα με 3-0 από τη Μπάγερν Μονάχου στην πρεμιέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με… απότομη προσγείωση τη φετινή του περιπέτεια στο ChampionsLeague. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα κατέρρευσε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τους Βαυαρούς και απόψε αντιμετωπίζει τη… γνώριμη Άρσεναλ στο «Emirates» με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα τη βάλει ξανά σε «τροχιά» πρόκρισης.

Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί στον ίδιο όμιλο με τους «κανονιέρηδες» τρεις φορές, έχει ηττηθεί σε όλα τα ματς στο Λονδίνο (2-0, 2-1, 3-1) και έχει νικήσει την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ σε όλα τα παιχνίδια στο Φάληρο (1-0, 3-1, 2-1).

Ο Μάρκο Σίλβα πήρε μαζί του στην αποστολή τους Τσόρι και Ντα Κόστα. Η λογική λέει πως είναι εξαιρετικά αμφίβολο, σχεδόν απίθανο ίσως, να παίξουν. Ωστόσο δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι στη 18αδα αμφότεροι κι εφόσον παραστεί ανάγκη από την εξέλιξη του αγώνα να ριχτούν στη μάχη για να προσφέρουν, έστω και για 20-25 λεπτά.

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν έχει κάνει απόλυτα σαφή τα πλάνα του. Στην τελευταία του δοκιμή χρησιμοποίησε τον Σεμπά αντί του Σαλίνο. Ρομπέρτο στο τέρμα, Σιόβας και Μποτία στόπερ, Ελαμπντελαουί και Μαζουακού (χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη με Σαλίνο) στα άκρα της άμυνας, Καμπιάσο και Κασάμι αμυντικά χαφ, Πάρντο δεξιά και Σεμπά αριστερά, με τον Φορτούνη «δεκάρι» (στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικού στην Ευρώπη, μετά από αυτές σαν αλλαγή με Μπάγερν φέτος και Ντνίπρο πέρσι) και Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης.

Η Άρσεναλ προέρχεται από δύο σημαντικές εκτός έδρας νίκες, το 2-1 επί της Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για το Λιγκ Καπ και το 5-2 επί της αήττητης Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι για το πρωτάθλημα. Οι «κανονιέρηδες» δεν σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, καθώς ήδη έχουν μπει σε περιπέτειες γνωρίζοντας απρόσμενη ήττα από τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Ζιρού και στους τραυματίες Φλαμινί, Αρτέτα, Ροσίτσκι και Γουίλσιρ, ενώ αμφίβολος είναι ο Κοκλέν. Η πιθανότερη σύνθεση των γηπεδούχων είναι: Οσπίνα (αγγλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως θα προτιμηθεί από τον πολύπειρο Τσεχ), Κοσιελνί, Μερτεζάκερ, Μπεγερίν, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Εζίλ, Ράμσεϊ, Σάντσες και Γουόλκοτ.

Διαιτητής θα είναι ο γουρλής… χασάπης Μπας Νάιχαους. Στον Ολυμπιακό ελπίζουν στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγερν να κάνει το καθήκον της, αφού δεν επιθυμούν άλλη δυσάρεστη έκπληξη από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

onsports.gr, sport-fm.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *