Ο πρώτος ανοιχτά gay Ινδός πρίγκιπας ανοίγει το… παλάτι του

lamianow
By lamianow Add a Comment
6 Min Read

Ο πρίγκιπας Manvendra Singh Gohil έχει καταρρίψει τα στερεότυπα, τις παραδόσεις και τα ταμπού καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του. Είναι το μόνο μέλος της ινδικής βασιλικής οικογένειας που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, πήρε διαζύγιο από μία πριγκίπισσα και ξεκίνησε φιλανθρωπική οργάνωση για να βοηθήσει τα άτομα LGBT. Ωστόσο, το τελευταίο του σχέδιο μπορεί να είναι το πιο τολμηρό μέχρι στιγμής.

-Advertisement-

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Αψηφώντας τους γονείς του, οι οποίοι τον αποκήρυξαν όταν δήλωσε δημόσια, πριν από μία δεκαετία, ο Singh άνοιξε το παλάτι του, έκτασης 15 στρεμμάτων, στην κοινότητα LGBT, σε μία χώρα όπου οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες.

Ο 52χρονος πρίγκιπας, ο οποίος είχε απασχολήσει έντονα τα μέσα ενημέρωσης με το σκάνδαλο που προκλήθηκε όταν αποκάλυψε τη σεξουαλικότητά του το 2006, ανέφερε ότι θεωρεί ότι έστειλε θετικά μηνύματα-σοκ στην κοινωνία, που την άλλαξαν προς το καλύτερο. Μεγαλώνοντας σε μια συντηρητική βασιλική οικογένεια ως ο κληρονόμος του θρόνου στο Rajpipla, στο κρατίδιο Gujarat, της δυτικής Ινδίας και μπερδεμένος με τη σεξουαλικότητά του, το ταξίδι του πρίγκιπα Manvendra στην ενηλικίωση ήταν μοναδική πρόκληση.

- Advertisement -

Όπως συμβαίνει με την αριστοκρατία, η οικογένεια του πρίγκιπα Manvendra αποφάσισε να διαχειιστεί το θέμα με το να τον παντρέψουν με την πριγκίπισα Chandrika Kumari. Χώρισε ένα χρόνο μετά, το 1992. Ελπίζοντας να βρουν «θεραπεία» για τη σεξουαλικότητά του, ο πρίγκιπας αναφέρει ότι οι γονείς του προσέγγισαν γιατρούς για να βρουν «γιατρειά». «Δυστυχώς γι’ αυτούς, οι γιατροί ήταν ευαισθητοποιημένοι σε αυτά τα θέματα και προσπάθησαν να τους εξηγήσουν ότι χάνουν το χρόνο τους», είπε.

Θέληση για αλλαγή
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας πέρυσι, εξέδωσε μία ιστορική απόφαση, επιβεβαιώνοντας το δικαίωμα των ατόμων LGBT να εκφράσουν τη σεξουαλικότητά τους χωρίς διακρίσεις. Εδώ και μια δεκαετία, έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να βοηθήσει τους ανθρώπους LGBT που είναι λιγότερο προνομιούχοι από αυτόν.

«Εάν εγώ μπόρεσα να υποστώ αυτά τα προβλήματα, τότε οποιοσδήποτε άλλος ομοφυλόφιλος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια παρόμοια κατάσταση», ανέφερε.

«Στην Ινδία υπάρχει οικογενειοκρατικό σύστημα και είμαστε διανοητικά προετοιμασμένοι για να είμαστε με τους γονείς μας. Τη στιγμή που αποφασίζεις να αποκαλυφθείς και να μιλήσεις ανοιχτά, σου λένε ότι θα αποκληρωθείς και η κοινωνία θα σε μποϊκοτάρει. Γίνεσαι κοινωνικός απόκληρος. Πολλοί άνθρωποι είναι οικονομικά εξαρτώμενοι από τους γονείς τους».

«Θέλω να δώσω στους ανθρώπους κοινωνική και οικονομική χειραφέτηση, έτσι ώστε όσοι θέλουν να μιλήσουν ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά τους να μην μπορούν να επηρεαστούν. Θα έχουν το δικό τους σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Δεν θα τους επηρεάσει εάν τους έχουν αποκληρώσει».

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

«Στην ηλικία των 12 ή 13, νόμιζα ότι ελκύομαι από το ίδιο φύλο και όχι το αντίθετο» ανέφερε. «Ήξερα ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό σε εμένα, όμως δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ένιωθα διαφορετικά προς τους άλλους. Υπήρχε μία σύγκρουση μέσα μου, όμως τότε δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι ήμουν ομοφυλόφιλος», ανέφερε.

«Οι άνθρωποι έχουν έλλειψη γνώσης» πρόσθεσε. «Ακόμη και μορφωμένοι άνθρωποι σαν τους γονείς μου, οι οποίοι είναι και οι δύο απόφοιτοι πανεπιστημίου, δεν είχαν παιδεία για την ομοφυλοφιλία».

Το παλάτι
Το κέντρο Hanumanteshwar 1927, όπως ονομάζεται, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Lakshya Trust, το φιλανθρωπικό ίδρυμα για LGBT, το οποίο ο πρίγκιπας ίδρυσε το 2006. Ο πρίγκιπας επεκτείνει μάλιστα το παλάτι για να μπορέσει να φιλοξενήσει περισσότερους πιθανούς καλεσμένους.

Σήμερα, δύο άνθρωποι ζουν στο κέντρο LGBT. Ο διευθυντής, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος και μία γυναίκα τρανς από τις ΗΠΑ. Παρά τις παρανοήσεις, το να είναι κανείς τρανς, είναι ασφαλέστερο στην Ινδία από ό, τι σε ορισμένες περιοχές της Αμερικής.

Στις ινδικές γραφές, το τρίτο φύλο, θεωρούνταν ως ημίθεος και διαδραμάτιζε σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο στα βασιλικά παλάτια στους αιώνες που πέρασαν, ενώ παράλληλα το Κοράνι αναγνωρίζει ότι ο Θεός δημιούργησε ασάφειες στο φύλο.

Ο Gohil δηλώνει ότι η Ινδία χρειάζεται να αλλάξει τους απαρχαιωμένους νόμους που βρίσκονται ακόμα σε ισχύ. «Ως μια διευρυμένη δημοκρατία, ήρθε πλέον ο καιρός να απαλλαγεί η Ινδία από τους αναχρονιστικούς νόμους των βρετανικών αποικιακών δυνάμεων και να δώσει ίσα δικαιώματα στα LGBT άτομα» .

Ένας τέτοιος νόμος είναι και το Section 377, που αναφέρεται στον ποινικό κώδικα της Ινδίας και αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία ως αξιόποινη πράξη.

Ο πρίγκηπας επισημαίνει ότι αυτό είναι επιζήμιο τόσο για τους ετεροφυλόφιλους όσο και για τους ομοφυλόφιλους, καθώς εμποδίζει τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα για HIV, AIDS και άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Έχοντας πλήρη επίγνωση του προφίλ του και της πρωτοπορίας του να είναι ομοφυλόφιλος πρίγκιπας, ο πρίγκιπας Manvendra σχεδιάζει να μεταφέρει τον αγώνα του για τα δικαιώματα LGBT σε όλο τον κόσμο.

«Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων είναι ανθρώπινα δικαιώματα» αναφέρει και συνεχίζει: «Η αποστολή μου είναι παγκόσμια και να πάω όπου είμαι προσκαλεσμένος, διευρύνοντας τον αγώνα».

Πηγη- E-Daily.gr

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *