Η έρευνα του πραγματογνώμονα που όρισε η οικογένεια της άτυχης Μαρίας Ιατρού από το Λουτράκι, σόκαρε.
Ο ειδικός ερευνητής Γιάννης Ρούσσης κάνει λόγο για εμπλοκή δεύτερου αυτοκινήτου που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, την έβγαλε από το δρόμο και κυριολεκτικά καρφώθηκε στη θάλασσα. Στο αυτοκίνητο της και συγκεκριμένα στον αριστερό καθρέφτη εντόπισε ίχνη μαύρου χρώματος.
Το στοιχείο αυτό μαζί με άλλα που κατάφερε να βρει στον τόπο του δυστυχήματος, διέφεραν από αυτά του πορίσματος της Τροχαίας Αμφιλοχίας.
Κόβοντας τα ψηλά χόρτα στον χώρο, ανακάλυψε σε άλλο σημείο εξαρτήματα του αυτοκινήτου που όπως δείχνει η έρευνα του, προσέκρουσε σε βράχια με μικρή ταχύτητα.
«Μετά το δυστύχημα ο δρόμος ασφαλτοστρώθηκε. Ίσως αν δεν είχε γίνει αυτό να βρίσκαμε κι άλλα στοιχεία που θα μας οδηγούσαν στον υπαίτιο που ευθύνεται για τον θάνατο της Μαρίας Ιατρού», ανέφερε από το στούντιο του «Τούνελ» ο κ. Ρούσσης.
Η Αγγελική Νικολούλη ρώτησε τον σύζυγο της πολύτεκνης μητέρας αν κάποιος είχε λόγο να την βγάλει εσκεμμένα από το δρόμο.«Δεν νομίζω ότι κάποιος τη χτύπησε ηθελημένα. Πιστεύω ότι την έσπρωξε στο θάνατο ένας ασυνείδητος οδηγός που την εγκατέλειψε», απάντησε ο Αριστείδης Αντωνόπουλος.
«Χτύπησαν μες στη νύχτα τη μητέρα και έπεσε στη θάλασσα…»
Η οικογένεια στην προσπάθεια της να εντοπίσει ευρήματα που θα φώτιζαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η Μαρία, ζήτησε τη βοήθεια κάποιου εργάτη της περιοχής για να ψάξουν εξονυχιστικά τον χώρο. Παρουσία του δικηγόρου και του πραγματογνώμονα ο ίδιος έκοψε στο σημείο τα χόρτα που είχαν ξεπεράσει το ένα μέτρο σε ύψος. Τότε αποκαλύφθηκαν εξαρτήματα από το αυτοκίνητο της Μαρίας, που πριν δεν είχαν εντοπιστεί.
«Ανάμεσα στα πολλά εξαρτήματα που περισυλλέξαμε βρέθηκε κομμάτι πλαστικού κοντά στους βράχους και η ποδιά του αυτοκινήτου. Αυτή διαπίστωσα πως έφερε ζημιές (χαραγιές) και προσπάθησα να βρω πως δημιουργήθηκαν.
Σύμφωνα με την έρευνα μου η ζημιά στην ποδιά προήλθε από τους βράχους, κάτι που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο έπεσε προς τη θάλασσα από αυτό το σημείο αλλά από διαφορετική γωνία από εκείνη που ισχυρίζεται το πόρισμα της Τροχαίας Αμφιλοχίας», είπε χαρακτηριστικά από τον τόπο του δυστυχήματος ο πραγματογνώμονας.
Σύμφωνα με την Τροχαία το αυτοκίνητο της Ιατρού διέσχισε με ταχύτητα μια απόσταση τριάντα δύο μέτρων. Ο κ. Ρούσσης από το σημείο των βράχων, μέτρησε είκοσι ένα μέτρα.
Στην έρευνα του ο πραγματογνώμονας διαχώρισε τις ζημιές που υπέστη το όχημα σε πρωτογενείς και δευτερογενείς. Σε εκείνες που προκλήθηκαν όσο ήταν πάνω στο οδόστρωμα, σε εκείνες που προέκυψαν από την πτώση αλλά και από την ανέλκυση του αυτοκινήτου από τη θάλασσα.
«Ένα χτύπημα στο μπροστινό αριστερό φτερό ενισχύει το ενδεχόμενο ένα άλλο αυτοκίνητο πιθανότατα από την ίδια κατεύθυνση, να χτύπησε το αμάξι που οδηγούσε η άτυχη Μαρία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τσακίσει το φτερό, να ανοίξει το καπό , η οδηγός να αιφνιδιαστεί και με ελιγμό να φύγει προς τα δεξιά του δρόμου», τόνισε ο πραγματογνώμονας.
Μάρτυρας: Η πινακίδα που βρήκα φώτισε το σκοτάδι…
Ο άνθρωπος που εντελώς τυχαία εντόπισε την πινακίδα του αυτοκινήτου της Ιατρού και έδωσε τη λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης της μετά από δεκατέσσερις μέρες, μίλησε στο «Τούνελ».
Ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο για να βοηθήσει κάποιον οδηγό που είχε πάθει βλάβη το αυτοκίνητο του. Όταν τελείωσε και προσπάθησε να βάλει τη μοτοσυκλέτα του μπροστά για να φύγει, έπεσε πάνω στα συντρίμμια και είδε την πινακίδα. Θεώρησε πως ανήκε σε έναν αστυνομικό που είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο στον ίδιο τόπο. Πήρε την πινακίδα και την παρέδωσε στην Τροχαία.
Εκεί οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως η πινακίδα ανήκε στην αγνοούμενη οδηγό και κράτησαν τον μάρτυρα για κατάθεση.
Στη συνέχεια υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο και τότε είδαν πως στη θάλασσα υπήρχε λάδι από το αυτοκίνητο που λόγω του χρώματος του, δεν ξεχώριζε. Άμεσα κλήθηκε δύτης που εντόπισε το βυθισμένο όχημα.
Ανέφερε στην εκπομπή πως στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει πάρα πολλά θανατηφόρα ατυχήματα.
Η εκκλησία είχε κόσμο και πίσω ήταν νεκρή η μάνα…
Στο σημείο που εξετράπη το αυτοκίνητο της άτυχης Μαρίας, βρίσκεται ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου όπου κάθε χρόνο γιορτάζει και τον επισκέπτονται πολλοί πιστοί.
Όπως είπε στο «Τούνελ» ο εκκλησιαστικός επίτροπος Κώστας Φραγκούλης, ο κόσμος που βρέθηκε εκεί για να προσκυνήσει, ήταν κυρίως μέσα στην εκκλησία και στον προαύλιο χώρο. Κανείς όμως δεν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί στην πίσω πλευρά του ναού.
«Οι περισσότεροι γνωρίζαμε από την τηλεόραση πως έψαχναν για την κοπέλα, αλλά οι πληροφορίες έλεγαν πως κατευθυνόταν προς την Άρτα. Ο δρόμος όμως εδώ, οδηγεί προς Βόνιτσα και Πρέβεζα. Δυστυχώς κανείς δεν πρόσεξε τότε πως ένα τμήμα του προστατευτικού τοίχου πάνω από τη θάλασσα είχε γκρεμιστεί από την πτώση του αυτοκινήτου. Για να το έβλεπε, θα έπρεπε να πάει στην πίσω πλευρά της εκκλησίας», τόνισε.
Η κάμερα τον ακολούθησε ως εκείνο το σημείο όπου φαίνεται ξεκάθαρα ο χαμηλός τοίχος που κατέστρεψε το αυτοκίνητο πριν βρεθεί στη θάλασσα.
«Το αμάξι πιθανά να φαινόταν καθώς τα νερά δεν είναι ιδιαίτερα βαθιά, αλλά δεν ήρθε κανείς μέχρι εδώ για να το δει και να ειδοποιήσει τις Αρχές», είπε ο επίτροπος.
Ανέφερε ακόμα πως μετά από αυτό το δυστύχημα πάνω στο οδόστρωμα τοποθετήθηκαν προστατευτικές μπάρες.
Η οικογένεια μέσω του νομικού της εκπροσώπου κ. Γκίκα, είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αγρινίου και μια συμπληρωματική πρόσφατα.
«Εδώ και οκτώ μήνες δεν έχει ακόμα παραδοθεί πλήρης η ιατροδικαστική έκθεση καθώς περιμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ευελπιστώ πως θα αξιολογηθούν και τα συμπεράσματα του πραγματογνώμονα, θα ασκηθεί ποινική δίωξη και θα κινηθούμε πιο οργανωμένα», ανέφερε ο κ. Γκίκας.
Η οικογένεια της Μαρίας, είχε ζητήσει τη βοήθεια της εκπομπής τον Απρίλιο του 2017 για να βρεθεί, αφού ήταν αγνοούμενη. Όταν έσβησαν τα φώτα, το «Τούνελ»έγινε αγγελιαφόρος κακών μαντάτων… Η υπόθεση αυτή είχε ευαισθητοποιήσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη και τους φίλους τηλεθεατές.
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.