ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1: Την έφερε “τούμπα”!

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Με τρομερή ανατροπή ο ΠΑΟΚ… υπέταξε 2-1 την ΑΕΚ στην Τούμπα, ρισκάροντας πολύ λόγω της αστοχίας του στο πρώτο ημίχρονο

Πολλές ευκαιρίες, δυνατές μονομαχίες και μια επική ανατροπή από τον ΠΑΟΚ είχε το πρώτο ντέρμπι του «Δικέφαλου του Βορρά» με την ΑΕΚ έπειτα από τρία χρόνια στην Τούμπα! Οι παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ δεν πλήρωσαν την αστοχία τους στο πρώτο μέρος και παρότι βρέθηκαν να χάνουν, ανέτρεψαν το σκορ και πήραν τη μεγάλη νίκη!

Ασπρόμαυρη καταιγίδα!

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ έδειξε τις διαθέσεις του και ανέλαβε τα… ηνία, πιέζοντας ψηλά. Οι γηπεδούχοι επισκέπτονταν συνεχώς την εστία του Μπαρόχα με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και τον Τζανετόπουλο να απομακρύνουν τον κίνδυνο σε αρκετές περιπτώσεις. Ροντρίγκες, Μακ και Αθανασιάδης έκαναν δύσκολη τη ζωή των αμυντικών της Ένωσης, με τον πρώτο να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 21’, πλασάροντας άουτ. Στο 28’ ο Ροντρίγκες προειδοποίησε και πάλι από μακριά με τον Μπαρόχα να διώχνει δύσκολα και τον Μακ στο ριμπάουντ να αστοχεί, ενώ στο 22’ ο Αθανασιάδης είχε σκοράρει αλλά το γκολ του δεν μέτρησε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 46ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε νέα τεράστια ευκαιρία με τον Μακ να φεύγει τετ-α-τετ με τον Μπαρόχα αλλά το πλασέ του να είναι… τραγικό και τον τερματοφύλακας της ΑΕΚ να αποκρούει πριν ο Τζανετόπουλος απομακρύνει, παίρνοντας τη… μπουκιά από το στόμα του Αθανασιάδη ο οποίος ήταν προ κενής εστίας έτοιμος να κάνει το 1-0!

Ο άγραφος νόμος

Όσο ο ΠΑΟΚ δεν άνοιγε το σκορ τόσο οι παίκτες του αγχώνονταν και με το… καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ τιμώρησε τον «Δικέφαλο του Βορρά»! Η ομάδα του Δέλλα κέρδισε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Όλσεν, ο Βάργκας έκανε τη σέντρα και ο Χρήστος Αραβίδης πήδηξε πιο ψηλά από όλους, δίνοντας προβάδισμα στην ΑΕΚ με κεφαλιά στο 47ολεπτό!

Σούπερ αντίδραση!

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ φρόντισε να ανεβάσει ξανά την απόδοσή του και έπειτα από αρκετές… επισκέψεις στην εστία του Μπαρόχα ισοφάρισε! Στο 64ο λεπτό του αγώνα ο Ροντρίγκες βρέθηκε μόνος στα αριστερά της μεγάλης περιοχής της ΑΕΚ και με κοντινό σουτ νίκησε τον πορτιέρο της Ένωσης, κάνοντας το 1-1.

Η πίεση του ΠΑΟΚ αυξήθηκε μετά την ισοφάριση και στο 83ο λεπτό ο Σοϊλέδης παραχώρησε πέναλτι, ανατρέποντας τον Τζιόλη στην περιοχή του Μπαρόχα έπειτα από απόκρουση του τελευταίου! Ο Αθανασιάδης ευστόχησε και έκανε την απόλυτη ανατροπή για τον ΠΑΟΚ στο 84’!

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (59’ Μπερμπάτοφ), Τζιόλης, Σάμπο (46’ Κάτσε), Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (89’ Μαλεζάς)

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Ανάκογλου (76’ Πλατέλλας), Βάργκας (56’ Μπαρμπόσα), Μπουονανότε (67’ Μάνταλος), Αραβίδης.

onsports.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *