Κραυγή αγωνίας από εκπαιδευτικό του 5ου ΓΕΛ Λαμίας: “Θα θρηνήσουμε θύματα…” (εικόνες-video)

LamiaNow News
By LamiaNow News 3 comments
5 Min Read

Γύρω δρόμοι. Διάβαση πεζών μία. Αυτοκίνητα που τρέχουν με τέρμα το γκάζι πολλές φορές. Ένας τοίχος με μαύρες γραμμές, απομεινάρι τροχαίου ατυχήματος όταν ένα ΙΧ καβάλησε το πεζοδρόμιο.

Τροχαίο έξωθεν του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας
Τροχαίο έξωθεν του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας
 Δύο μαθήτριες, από προπορευόμενο όχημα (στις 2/11-δείτε το ρεπορτάζ), τραυματισμένες ευτυχώς ελαφρά, είχαν μεταφερθεί τότε στο νοσοκομείο για προληπτικούς ευτυχώς λόγους. Λίγα δευτερόλεπτα πριν, στο ίδιο σημείο περπατούσαν και άλλα  παιδιά. Είχαν άγιο…
Τροχαίο έξωθεν του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας
Ο γυμναστής του 5ου Λυκείου Ηρακλής Οικονόμου καταγγέλει την επικινδυνότητα της καθημερινότητας για τους μαθητές. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του και τα πλάνα που κατέγραψε το Lamianow.gr

Μαθητές, που καθημερινά, περπατούν προσπαθώντας να μην γλυστρίσουν στα ημιτελή πεζοδρόμια που κατά μήκος κρύβουν παγίδες.

Και γύρω, μια μισογκρεμισμένη περίφραξη με τους σιδερένιους πασσάλους και τις πετσοκομμένες μεταλλικές σίτες να καραδοκούν για τον επόμενο ανυποψίαστο περαστικό.

Ακαθάριστοι χώροι, γεμάτοι αγριόχορτα. Μέχρι και τα ποντίκια –ναι είδαμε και τρωκτικό- περιφέρονται.

Το κουδούνι χτυπάει. Μια παρέα παιδιών φτάνει πρώτη έξω από το σχολείο, στέκει στη διάβαση μα κανείς οδηγός δεν ελλατώνει ταχύτητα.

Σε λίγο και άλλα παιδιά και άλλα αυτοκίνητα. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Το μόνο που εύχεσαι, περιμένοντας να περάσουν απέναντι, είναι να είναι η τύχη μαζί τους για να μη συμβεί το μοιραίο.

  • Αλλά είναι θέμα τύχης η σωματική ακεραιότητα των παιδιών;
  • Είναι θέμα τύχης η ασφάλεια τους;
  • Όχι, δεν μιλάμε για ένα σχολείο μιας χώρας τριτοκοσμικής…
  • Παγκράτι. Οδός Φραντζή. 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας. Μια εικόνα, δύο κόσμοι.

Ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα, από τα καλύτερα της χώρας, στέκει σαν στολίδι ανάμεσα σε ένα τοπίο που δεν θυμίζει πολιτισμένη πόλη. Η εικόνα που σας περιγράψαμε πριν.

Και το θέμα δεν είναι απλά «εικαστικό» Είναι θέμα ζωής και θανάτου. Είναι θέμα που πρέπει να λυθεί με άμεσες παρεμβάσεις ώστε να μην κινδυνεύουν οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί.

    

Η καταγγελία που μας απέστειλε γονιός, αναγνώστης του Lamianow

«ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ.

ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΦΡΑΝΤΖΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ 5ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΦΡΑΝΤΖΗ, ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ , ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΧΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ , ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ: «ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ», » ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ» Ή Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ.
ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΘΑ ΔΟΥΜΕ» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ(ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΝΤΖΗ).ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΑ Ή ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ …ΧΘΕΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ » ΠΑΙΞΕΙ» ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ , ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΔΕΙΞΑΜΕ ΑΝΟΧΗ ΩΣ ΤΩΡΑ , ΑΛΛΑ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ , ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΩΣ ΓΟΝΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
ΦΤΑΝΕΙ!

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ , ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ , ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ!»

 

Share This Article
3 Comments
  • Ειμαι και εγώ γονιός που το παιδί μου είναι μαθητής του 5ου Λυκείου & κατοικος της περιοχής. Το πρόβλημα είναι καθαρά η αδιαφορία της Δημοτικής αρχής. Έγινε ένα υπέροχο σχολικό συγκρότημα & δεν έχουν γίνει όλα τα υπόλοιπα. Τα πεζοδρόμια ανύπαρκτα, η σήμανση ανύπαρκτη, ΑΣΤΙΚΉ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΊΑ ΑΝΎΠΑΡΚΤΗ (πρόβλημα όλης της περιοχής). Τα παιδιά περπατούν μέσα στο δρόμο & το ατύχημα είναι θέμα χρόνου. Πρέπει άμεσα η Διεύθυνση του Λυκείου μαζί με αντιπροσωπεία γονέων να επισκεφθούν τον αρμόδιο για θέματα οδοποιίας του Δήμου για άμεσες παρεμβάσεις. Τουλάχιστον να τους γνωστοποιηθεί το πρόβλημα για να μην έχουμε τις γνωστές δικαιολογίες του τύπου δεν ήξερα, δεν γνώριζα, δεν είναι δική μου ευθύνη. Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι οι γονείς & ας μην αδιαφορούμε επιτέλους μήπως και προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις για όλους μας.

  • Ναι καλά!! Όλοι όσοι περάσανε απο δημοτική αρχή το ίδιο χάλι ήταν και είναι…Αφού αναφέρεστε για την τωρινή αρχή, έχω να πώ σαν κάτοικος της ευρύτερης περιοχής εκεί, ότι κάποτε (με την προηγούμενη δημοτική αρχή) είχα προτείνει την ιδέα για σαμαράκια διότι οι οδηγοί τρέχουνε σε κατοικημένη περιοχή με παιδάκια που πηγαίνουνε σχολείο και περνάνε μιά διασταύρωση επικίνδυνη…..η απάντηση της δημοτικής αρχής τότε ήταν ότι “δεν γίνεται αυτό γιατί θα καταστρέψουμε τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια μας”……..Οπότε;; Βγάλτε συμπεράσματα!!! Η καρέκλα να είναι άνετη και βολικιά!!!!

  • Είπαμε η χειρότερη δημοτική αρχή όλων των εποχών..έχουνε γυρίσει την Λαμία μας πενήντα χρόνια πίσω!Υπομονή έναν χρόνο ακόμη να τους στείλουμε στα σπίτια τους…αλλά το κακό για την πόλη μας θα έχει γίνει δυστυχώς!ΥΓ.Αυτη η δημοτική αρχή θα μείνει στην ιστορία για την κακία της και την εκδικητικότητα της!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *