Στον θρόνο τους οι Ισπανοί

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Η Ισπανία απέδειξε την ανωτερότητά της κόντρα στην Λιθουανία (80-63) στον τελικό του Ευρωμπάσκετ κι επέστρεψε στην κορυφή μετά από τέσσερα χρόνια – Εξαιρετικός ξανά ο Γκασόλ, ρεκόρ από τον Σκαριόλο με τρία χρυσά σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

Σαν να μην έγινε ήταν ο τελικός του 39ου Ευρωμπάσκετ. Οι «φούριας ρόχας» μετά τις επικές προκρίσεις απέναντι στην Ελλάδα και την Γαλλία, δεν θα μπορούσαν να ανησυχήσουν από τους Λιθουανούς. Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας είχαν ήδη κάνει την υπέρβασή τους με την πρόκριση στον τελικό, αφού κανείς δεν τους υπολόγιζε.

Πλέον οι Ίβηρες είναι ξανά οι κορυφαίοι της γηραιάς ηπείρου, κάτι που συμβαίνει για τρίτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια κι αποδεικνύει ότι είναι με διαφορά η κορυφαία εθνική ομάδα της τελευταίας δεκαετίας.

Το συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο δεν συνάντησε την παραμικρή αντίσταση και πήρε το προβάδισμα από την αρχή, φτάνοντας μέχρι το τέλος χωρίς να μείνει ούτε μία φορά πίσω. Παράλληλα ο Ιταλός τεχνικός ο οποίος αμφισβητείται έντονα από πολλούς στην Ελλάδα, έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία. Κι αυτό διότι είναι ο μοναδικός προπονητής από καταβολής της διοργάνωσης ο οποίος έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια.

Στον αντίποδα η «Λιέτουβα» είναι δίχως αμφιβολία επιτυχημένη, αλλά ίσως αποκτήσει ψυχολογικό πρόβλημα, καθώς ηττήθηκε για δεύτερη σερί φορά σε τελικό Ευρωμπάσκετ, καθώς είχε προηγηθεί η ήττα από τους Γάλλους πρόπερσι στη Σλοβενία…

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ισπανοί πήραν μία άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο τους τελικό πριν από δώδεκα χρόνια στην Στοκχόλμη.

Το ευχάριστο πάντως και για τους δύο φιναλίστ είναι ότι έχουν… τσεκάρει τα εισιτήριά τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το καλοκαίρι του 2016.

Για την ιστορία ο Γκασόλ ήταν πρώτος σκόρερ των θριαμβευτών με 25 πόντους, ενώ για τους ηττημένους  Καλνιέτις και Σεϊμπούτις πάλεψαν με 13.

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 41-33, 60-42, 80-63.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Σκαριόλο): Γκασόλ 25 (1), Φερνάντεθ 11 (1), Ροντρίγκεθ 4, Ερνανγκόμεθ, Ρίμπας 5 (1), Ρέγιες 8, Κλαβέρ 7 (1), Σαν Εμετέριο, Γιούλ 12 (2), Αγκιλάρ, Μίροτιτς 8 (2), Βίβες.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Καζλάουσκας): Καλνιέτις 13 (3), Γκαΐλιους, Ματσιούλις 8 (1), Σεϊμπούτις 13 (2), Σαμπόνις, Καβαλιάουσκας 4, Γιανκούνας 3, Γιαφτόκας, Βαλαντσιούνας 10, Κουζμίνσκας 8, Μιλάκνις 3 (1), Λεκαβίτσιους.

http://www.onsports.gr/basket/Eurobasket/2015/item/501842-Ston-throno-toys-oi-Ispanoi

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *