Αποσύρεται η Πενέτα

Lamianow.gr
2 Min Read

Η θριαμβεύτρια του Αμερικανικού Όπεν, Φλάβια Πενέτα, λίγο μετά τη σπουδαία νίκη με 7-6(2), 6-2 επί της Ρομπέρτα Βίντσι στον τελικό της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε την απόσυρσή της από το επαγγελματικό τένις. “Θα παίξω μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά αυτός ήταν ο τελευταίος μου αγώνας στη Νέα Υόρκη. Θα παίξω στη Wuhan και στο Πεκίνο. Αυτά είναι τα δύο τουρνουά που υποτίθεται ότι είναι σίγουρο πως θα παίξω – γενικά δε νομίζω να αλλάξει το πρόγραμμά μου”, είπε η Πενέτα προκαλώντας την έκπληξη όλων.

Πάντως, έδειξε ότι αυτή την απόφαση την είχε πάρει εδώ και αρκετό καιρό. “Μερικές φορές είναι όλο και πιο δύσκολο να αγωνίζομαι. Όταν είσαι στο γήπεδο, όταν πρέπει να παίζεις 24 εβδομάδες το χρόνο και πρέπει να παλεύεις κάθε εβδομάδα. Και αν αγωνίζομαι όπως σήμερα, πρόκειται να γίνει άσχημο. Δεν αισθάνομαι πως έχω αυτή τη δύναμη τώρα πια. Οπότε, νομίζω πως είναι η τέλεια στιγμή για να σταματήσω. Είμαι πραγματικά χαρούμενη και περήφανη για τον εαυτό μου.

H απόφαση υπήρχε ήδη. Νομίζω πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει. Αν έπρεπε να ονειρευτώ τον τρόπο που θα σταματούσα το τένις, αυτός θα ήταν ο πιο τέλειος. Μερικές φορές φοβόμαστε να πάρουμε την απόφαση, επειδή δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει. Πιστεύω όμως πως θα έχω μια πολύ καλή ζωή” τόνισε χαρακτηριστικά.

Μετά την κατάκτηση πάντως του US Open έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί στο WTA Finals της Σιγκαπούρης. Η ίδια δεν το σκέφτεται άμεσα, αλλά “Φυσικά αν χρειαστεί θα πάω. Αν έχω την ευκαιρία, εννοείται. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενη που πήρα αυτή την απόφαση. Δε νιώθω πως πρέπει να αλλάξω τίποτα. Νομίζω πως είναι ο ιδανικότερος τρόπος. Είναι πάντως σίγουρα η τελευταία μου εμφάνιση στη Νέα Υόρκη.”

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *