Τι πρέπει να προσέχεις στο facebook, για να μην βρεθείς άνεργος

lamianow
By lamianow Add a Comment
3 Min Read

Τα social media έγιναν ακαριαία αναπόσπαστο κομμάτι του διαδικτυακού κόσμου και το άλλαξαν για πάντα.

-Advertisement-

Έγιναν μέρος της καθημερινότητάς μας, προέκταση των κοινωνικών σχέσεων, εργαλείο δουλειάς. Πολλές επιχειρήσεις βασίζουν πια όλη τους την επικοινωνιακή πολιτική στα social media. Η ποιότητα της σχέσης σου με αυτά μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την επαγγελματική σου εικόνα. Μπορούν να προωθήσουν τη δουλειά σου ή να γίνουν η αιτία να την χάσεις. Στον άμορφο διαδικτυακό κόσμο, όλα έχουν τη σημασία τους και όλα θέλουν τον σωστό χειρισμό. Τα social media είναι ένα παιχνίδι με κανόνες. Με λάθους χειρισμούς, μπορείς να βγεις ο χαμένος αυτού του παιχνιδιού.

Ακολουθούν τα λάθη που μπορεί να κάνεις στα social media και να σου κοστίσουν τη δουλειά σου…

1) Aναρτήσεις με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο: Οι λογαριασμοί σου στα social media, αναπόφευκτα, καθρεπτίζουν μέρος της προσωπικότητάς σου. Από τη στιγμή που συνεργάζεσαι με μια επιχείρηση, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός-η με τις αναρτήσεις σου. Μια ανάρτησή σου με βωμολογίες ή βίαιο περιεχόμενο μπορεί να θεωρηθεί -για τα κριτήρια της επιχείρησης στην οποία εργάζεσαι- ανάρμοστη. Όλα έχουν την σημασία τους όταν είσαι μέρος μιας ομάδας σε καθημερινή βάση.

2) «Ακατάλληλες» αναρτήσεις σου, πριν εργαστείς στην επιχείρηση: Κι, όμως, ακόμα και το διαδικτυακό σου παρελθόν έχει σημασία για τους εργοδότες σου. Αν στείλεις βιογραφικό, πατήσουν το όνομά σου στο Facebook ή στο Instagram και δουν -αν βέβαια οι αναρτήσεις σου είναι δημόσιες- περιεχόμενο απρεπές ή «σαχλό» για τα κριτήριά τους μπορεί ακόμα να χάσεις και την θέση. Οταν ξεκινάς τη συνεργασία με μια επιχείρηση σκάναρε παλαιότερες δημοσιεύσεις και αφαίρεσε αυτές που δυνητικά μπορεί να βλάψουν την εικόνα σου.

3) To να ποστάρεις ασύστολα κατά τη διάρκεια του ωραρίου σου: Για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων, οι αναρτήσεις σε social media κατά τη διάρκεια του ωραρίου θεωρείται αντιεπαγγελματική κίνηση. Με άλλα λόγια, θεωρούν ότι χαζεύεις και σπαταλάς το χρόνο που… σου πληρώνουν!

4) Ποστ που σε κάνουν αντιπαθητική: Προκλητικές selfies, απανωτές δημοσιεύσεις αυταρέσκειας και γενικά υπερπροβολή του εαυτού σου που καταντά ενοχλητική. Υπάρχει περίπτωση να αξιολογηθείς αρνητικά και η εικόνα που έχουν οι εργοδότες σου για σένα να επηρεαστεί.

5) Το να μην έχεις απολύτως καμία επαφή με τα social media: Πλέον σε αρκετές επιχειρήσεις τα social media είναι εργαλείο παραγωγικότητας. Αν ενταχθείς σε μια επιχείρηση και δείξεις παντελή άγνοια για τις διαδικτυακές πλατφόρμες, μπορεί αυτό να θεωρηθεί ως μειονέκτημα.

Πηγή: bovary

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *