Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο!

lamianow
4 Min Read

Για συμπαιγνία που κοστίζει στην χώρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, έκανε λόγο ξεκινώντας την τοποθέτησή του στην Βουλή ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε επίσης που είναι ο υπουργό Αμυνας, Πάνος Καμμένος ο οποίος είναι και εγκαλούμενος στην συγκεκριμένη περίπτωση. «Ελπίζω είπε να με παρακολουθεί από το κλειστό κύκλωμα, ή να εμφανιστεί κάποια στιγμή».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αφήνει τους δικαστές να κάνουν απερίσπαστοι την δουλειά τους.

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλη αγωνία να κρατηθεί στην εξουσία. «Λέτε συνεχώς ψέμματα και το ίδιο κάνετε και σήμερα. Τραυματίζετε το δημοκρατικο πολίτευμα και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι πολύ σκληρή μαζί σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι είναι μονόδρομος αν θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια να στηριχθεί η πρόταση της ΝΔ. «Να μάθουμε τι είπαν 12 φορές στο διάστημα μιας εβδομάδας ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη».

Γνώριζε ο Τσίπρας;

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε για τις επαφές του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη. Και πρόσθεσε ότι αν γνώριζε τότε είναι συνένοχος και αν δεν γνώριζε και το έμαθε εκ των υστέρων θα έπρεπε να είχε αποπέμψει τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Για τον κ. Καμμένο είπε ότι υβρίζει και συκοφαντεί κρυβόμενος πίσω από την βουλευτική του ασυλία.

Είμαι περίεργος αν θα εμφανιστεί σήμερα ο κ. Τσίπρας για να υπερασπιστεί τον κυβερνητικό του εταίρο, ή αν θα μείνει κρυμμένος όπως το κάνει εδώ και 2 εβδομάδες μη επισκεπτόμενος τις περιοχές που έχουν πληγεί από την οικολογική καταστροφή.

Παρακολουθώ τον κ. Τσίπρα να παρέχει κάλυψη στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή και τα απανωτά δημόσια ψέμματα που εχει πει. Και αναρωτήθηκε: Γιατί είναι τόσο πολύτιμος ο κ. Κουρουμπλής;

Δείτε live από τη Βουλή

Η διαδικασία στη Βουλή

Τον περασμένο Ιούλιο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτές του κόμματος είχαν καταθέσει την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Ζητούν τη διερεύνηση της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου κι άλλων λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική απόφαση. Σήμερα αναμένετα… μάχη στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, για τις επαφές του Πάνου Καμμένου με τον, πρωτοδίκως καταδικασθέντα σε ισόβια, Ευθύμιο Γιαννουσάκη για την υπόθεση της διακινήσεως ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία. H απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων.

Δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα (2/5) του όλου αριθμού των βουλευτών.​

Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ότι στόχος της πρότασης της είναι να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της «δύσοσμης» και «σκανδαλώδους» αυτής υπόθεσης. Να διερευνηθεί δηλαδή, «ποια ήταν τα πραγματικά κίνητρα της εμπλοκής του κ. Καμμένου», «η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικά σχέδια», «ποιες ήταν οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση με την εισαγγελική λειτουργό» που την ερευνά και ποια η σχέση με τον λιμενικό υπάλληλο Π. Χριστοφορίδη, συνομιλίες του οποίου με τον Ε. Γιαννουσάκη, έχουν δημοσιευθεί.

Η ΝΔ έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση, μια υπόθεση που αφορά την ανεξαρτησία των θεσμών και εν τέλει τη λειτουργία της δημοκρατίας. Έχει επίσης θέσει θέμα για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου.

πηγη-newsit.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *