Η ΑΔΕΔΥ Φθιώτιδας καλεί τους βουλευτές του Νομού να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα

Lamianow.gr
2 Min Read

Στην σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζει τα ακόλουθα:
«Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας επισημάναμε ότι «Τα μνημόνια αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης. Η επίθεση των μεγάλων μονοπωλιακών συγκροτημάτων, του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου κατά του λαού μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται επικίνδυνα. Τα σχέδια των δανειστών, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. όπως εκφράζονται μέσα από τις προτάσεις τους για το ξεπέρασμα, δήθεν, της κρίσης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε διαρκή λιτότητα, ανεργία, βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, νέες ιδιωτικοποιήσεις, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, πλήρη διάλυση του συστήματος ασφάλισης, υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, ανατροπή όλων των κατακτήσεων του λαού μας των τελευταίων δεκαετιών» και «απαιτούσαμε από την κυβέρνηση να μην υπογράψει καμία συμφωνία που περιέχει αντιλαϊκά μέτρα».Δυστυχώς οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες μας.
Τονίζουμε: Καμιά κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει νέα ληστρικά μνημόνια, την καταδίκη ενός ολόκληρου λαού και την υποθήκευση του μέλλοντός του.
Καμιά κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να παραδώσει στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών, της Ε.Ε. του Δ.Ν.Τ. και του προσκυνημένου πολιτικού προσωπικού τους ντόπιου και ξένου, τη νωπή λαϊκή θέληση που εκφράστηκε την προηγούμενη μόλις Κυριακή με το συντριπτικό ΟΧΙ του λαού μας.
Τα νέα μέτρα ισοπεδώνουν τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας, των συνταξιούχων. Ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο, προς όφελος των δανειστών και των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Καλούμε όλους τους βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας να καταψηφίσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα
Καλούμε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν μαζικά μέσα από τα σωματεία τους και τα συνδικάτα για την ανατροπή των μνημονίων παλιών και νέων και να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις.
Οι αγώνες είναι ο μοναδικός δρόμος να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπεια μας!»

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.