Raikkonen – Σκληρή μάχη μέχρι τέλους με την Mercedes

Δήμητρα Γιωτίδου
3 Min Read

Ο Kimi Raikkonen προβλέπει ότι η μάχη μεταξύ της ομάδας του, Ferrari και της Mercedes θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο της σεζόν και ο βετεράνος Φιλανδός επιμένει ότι η Ιταλική ομάδα μπορεί να διατηρήσει την ορμή της παρά την κακή της απόδοση στο Καναδικό Grand Prix.

Για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν δεν υπήρξε οδηγός της Ferrari στο βάθρο, ενώ ο μεγάλος της αντίπαλος, η Mercedes, σημείωσε το πρώτο της ένα-δύο στη σεζόν. Ο Raikkonen τερμάτισε έβδομος, το χειρότερο του αποτέλεσμα στους επτά αγώνες εκτός από την εγκατάλειψη του στην Ισπανία. https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Μετά το Σαββατοκύριακο στο Μόντρεαλ δήλωσε: «Έχουμε δει πολλά σκαμπανεβάσματα αυτή τη σεζόν. Θα είναι μια μεγάλη, μεγάλη χρονιά με μια στενή και σκληρή μάχη μέχρι το τέλος. Κάθε ομάδα είχε τα προβλήματα της. Όλα είναι στο να πάρεις το μέγιστο από τα καλά καθώς και τα άσχημα Σαββατοκύριακα και να βελτιώνεις το μονοθέσιο συνεχώς.»

Οι ειδήμονες συζητούν εάν ο Καναδάς ήταν μια απλή «μικροβλάβη» για τη Ferrari ή εάν η Mercedes έχει μετατοπίσει την ισορροπία ισχύος στο στρατόπεδό της. Επίσης, η συζήτηση έχει να κάνει με το αν η Ferrari μπορεί να διατηρήσει την πίεση και την ανοδική κινητικότητα της SF70H μέχρι το τέλος της σεζόν.

Με άλλα λόγια, αν μπορεί η Scuderia να παλέψει ρόδα με ρόδα με τα Silver Arrows για τους επόμενους 13 αγώνες, εντός και εκτός πίστας. Ο χρόνος θα δείξει.

Όταν ρωτήθηκε αν η Ferrari έχει την ισχύ αυτή τη σεζόν, ο Raikkonen απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην την έχουμε. Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν αμφιβολίες επειδή έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους το τι συνέβη στο παρελθόν.»

«Αλλά αυτή τη σεζόν έχουμε δείξει ότι τώρα βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη θέση. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το πακέτο μας όπως και οι ανταγωνιστές μας. Τώρα έχει να κάνει με το να εκμεταλλευτής πλήρως τη δυνατότητα του να τα δώσεις όλα και να ελαχιστοποιήσεις τους λίγους καλούς αγώνες για τα Σαββατοκύριακα», πρόσθεσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 του 2007, Raikkonen, ο οποίος κέρδισε τελευταία φορά το Grand Prix της Αυστραλίας το 2013.

 

Πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *