Πάρτι κόντρα στο «πτώμα» του ΠΑΟΚ που εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ έστησε ο Παναθηναϊκός.
Επιβεβαιώνοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση, το τριφύλλι διέλυσε τον τραγικό «δικέφαλο του βορρά» με σκορ 102-58 και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα παιχνίδια των πλέι οφ με την Φενέρμπαχτσε.
Μοίρασε το χρόνο συμμετοχής ο Πασκουάλ (μόνο ο Παππάς έπαιξε πάνω από 20’), με τον Τζέιμς να σταματά στους 20 πόντους, τον Σίνγκλετον να προσθέτει 17, τον Ρίβερς 14 και τους Μπουρούση-Φελντέιν από 11.
Οριστικά στην πέμπτη θέση της κανονικής διάρκειας τερμάτισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στον πρώτο γύρο των πλέι οφ θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας το Λαύριο (στις δύο νίκες κρίνεται η πρόκριση).
Τα δεκάλεπτα: 26-10, 54-26, 75-44, 102-58


Το ματς
Μετά από ένα «μουδιασμένο» δίλεπτο (0-4), ο Παναθηναϊκός άρχισε να… φορτώνει και με αιχμή του δόρατος τον Σίνγκλετον και τα σουτ από την περιφέρεια, μπήκε σταθερά σε θέση οδηγού κόντρα στον ΠΑΟΚ, 11-4. Οι φιλοξενούμενοι είχαν «πνιγεί» από την πράσινη άμυνα και με back to back τρίποντα από τον Ρίβερς, το τριφύλλι έφτασε να προηγείται 21-7 και βάζει από πολύ νωρίς τις βάσεις για τη νίκη. Τελικώς, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Εξάστερο απόλυτο αφεντικό, να βγάζει διάθεση στην άμυνα, να βγάζει ωραία πράγματα στην επίθεση και να ξεφεύγει με 16 πόντους, 26-10.
Παππάς-Γκάμπριελ είχαν μπει με πολλά κέφια στο παρκέ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ ήταν «εξαφανισμένος», είχε τραγικά ποσοστά και δεν μπορούσε να ακολουθήσει με τίποτα τον ρυθμό του Παναθηναϊκού, ο οποίος όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερο άνοιγε τη διαφορά, 33-14. Ο Τζέιμς πήρε τη «σκυτάλη» και με οκτώ συνεχόμενους πόντους έκανε… σκόνη και θρύψαλα τους εκτός τόπου και χρόνου Θεσσαλονικείς, φτάνοντας τη διαφορά στην ύψιστη τιμή της ως τότε (+27), 45-18. Σόμπεϊ, Κόνιαρης και Άσκα προσπαθούσαν… κάπως να κρατήσουν όρθιο τον ΠΑΟΚ, όμως, ο πλουραλισμός και οι πολλές λύσεις του Παναθηναϊκού δεν επέτρεπαν κάτι τέτοιο. Δια χειρός Φώτση (με δύο σερί τρίποντα), το τριφύλλι πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 54-26, σκορ που αποτύπωνε πλήρως την εικόνα των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ…
Σίνγκλετον-Ρίβερς δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι και οι δυο τους οδηγούσαν εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό στο 63-32(!), προτού Πέινερς και Κλάντον… μειώσουν σε 63-38 στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Τζέιμς και Σίνγκλετον έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στον παραπαίοντα «δικέφαλο», ο οποίος τουλάχιστον έβρισκε κάποιες λύσεις επιθετικά, με τη διαφορά να παραμένει σε αυτά τα επίπεδα στο φινάλε της περιόδου, με το 75-44 στο 30’.
Τον τελικό νικητή τον ξέραμε προ πολλού, αυτό που περιμέναμε να μάθουμε ήταν πού θα σταματήσει ο Παναθηναϊκός και με τι διαφορά θα ολοκληρωθεί το ματς. Τζέιμς-Φελντέιν ήταν… άχαστοι από την περιφέρεια και ουσιαστικά διαμόρφωναν το 85-48, την ώρα που ο ΠΑΟΚ παρουσίαζε εικόνα διάλυσης στο κλειστό του Αμαρουσίου… Με Φώτση-Μπουρούση, η διαφορά «άγγιξε» για πρώτη φορά τους 40 πόντους (92-52), ενώ δια χειρός του δεύτερου, ο Εξάστερος ξεπέρασε τους 100 πόντους, με τους νεαρούς Μποχωρίδη-Καραμανώλη να βάζουν τις τελευταίες πινελιές στην αναμέτρηση, για το 102-58.



πηγη-sportfm.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.