Nαι ρε Λαμιάρα-Τεράστιο διπλό μισή άνοδος στον Εύοσμο! (video)

lamianow
By lamianow Add a Comment
4 Min Read

Μια πολύ σπουδαία νίκη (0-1) στην προσπάθεια για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου πανηγύρισε σήμερα το μεσημέρι στον Εύοσμο απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα ο ΠΑΣ Λαμία.

Σε ένα ματς με σασπένς ως το φινάλε ο Αντρέ Γκερέιρο Ρότσα -με κεφαλιά στο 72- έδωσε την λύση για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ διατηρώντας την στην 2η θέση και με απόσταση τουλάχιστον 6 βαθμών από τον Άρη που δοκιμάζεται την Μεγάλη Πέμπτη στο Αίγιο.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά με τον ΠΑΣ Λαμία να βελτιώνει την εικόνα του στην επανάληψη και να πανηγυρίζει ένα από τα σημαντικότερα διπλά της χρονιάς. Ήταν η 9η νίκη εκτός έδρας και η 21η συνολικά για τους “κυανόλευκους” που μετά το σημερινό διπλό πλησιάζουν στο όνειρο αφού έφτασαν τους 65 βαθμούς και διατηρούνται στην 2η θέση με διαφορά από τους διώκτες τους!

Οι «κυανόλευκοι» μετά τον αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα έχουν να δώσουν τρία ματς εκτός έδρας και πέντε εντός και έχουν κάνει πλέον αποφασιστικής σημασίας βήμα για την επίτευξη του στόχου.

TO MATΣ

Πολύ δυνατό ήταν το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους, Ο Αγροτικός απείλησε στο 15′ με τον Τάι να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά και τον Πίτκα να παραχωρεί κόρνερ. Στο 24′ ο Πεταυράκης παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, αλλά ο Πίτκας και πάλι απέκρουσε σε κόρνερ. Η Λαμία είχε την πρώτη της φάση στο 30′, αλλά το συρτό σουτ του Βασιλόγιαννη έδιωξε ο Αργυρίου. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 32′ με τον Πάτο να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά τον Τριανταφυλλάκο να κάνει το σουτ και τους αμυντικούς να διώχνουν. Δύο λεπτά μετά ο Τάι έκανε το άστοχο σουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Ντουρμισάι έκανε την κάθετη πάσα στον Αυγενικού, αλλά το πλασέ του τελευταίου δεν βρήκε στόχο. Στο 39′ η φιλοξενούμενη απείλησε ξανά, με τον Ντουρμισάι να σουτάρει πάνω στους αμυντικούς, τη μπάλα να φτάνει στον Βάντερσον που δεν βρήκε στόχο. Στις καθυστερήσεις ο Αργυρίου επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Πίτκα από περίπου 35 μέτρα, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Στην επανάληψη τα πρώτα λεπτά δεν είχαν κάτι σημαντικό, με το γύρισμα του Πάτο στο 50′ να φεύγει άουτ. Στο 58′ υπήρξε σύρραξη μεταξύ παικτών των δύο ομάδων, όταν σε μονομαχία των Πάτο και Πεταυράκη ο δεύτερος τραυματίστηκε και οι γηπεδούχοι δεν έβγαλαν εκτός τη μπάλα. Στο 72′ η Λαμία άνοιξε το σκορ, με τον Ρόσα να παίρνει την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας, μετά την εκτέλεση φάουλ του Αυγενικού. Στο 79′ ο Πάτο με κεφαλιά από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πίτκα, ενώ και η κεφαλιά του Φιλίπε έπειτα από τη σέντρα του Αργυρίου στο 85′ πέρασε άουτ. Τα σουτ των Γκέσιου και Βαφέα στο 86′ και στο 91′ έφυγαν ψηλά άουτ.

ΣΚΟΡΕΡ: 72′ Ρόσα

ΚΟΚΚΙΝΗ:

Αγροτικός Αστέρας (Νίκος Καραμπετάκης): Γιακουμής, Μπουτζίκος, Αργυρίου, Γκότοβος, Κουκόλης (83′ Βαφέας), Τάι (83′ Πάλας), Τριανταφυλλάκος, Ουνγιαλίδης (77′ Γκέσιος), Πάτο, Τεγούσης, Φιλίπε.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Χριστοφιλέας, Βασιλόγιαννης, Μπλάζιτς (80′ Κοτσώνης), Ντουρμισάι (83′ Καραγιάννης), Βάλιος, Αυγενικού, Ρόσα, Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Βάντερσον (66′ Ματσούκας).

Διαιτητής: Σημαιάκης (Χαλκιδικής)

Βοηθοί: Σάββας (Σερρών), Καρακώστας (Λάρισας)

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *