Κάποιος διεστραμμένος έκανε κόμικ τους «Όρους και τις προϋποθέσεις» της Apple!

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

«Οι άδειες χρήσης Εφαρμογών παρέχονται σε εσάς από την Apple ή από τρίτο προγραμματιστή (“Πάροχος εφαρμογής”). Αν είστε πελάτης της Apple Distribution International, ο επίσημος έμπορος (merchant of record) είναι η Apple Distribution International, γεγονός που σημαίνει ότι αποκτάτε την άδεια χρήσης της Εφαρμογής από την Apple Distribution International. Ωστόσο η Εφαρμογή παρέχεται με άδεια από τον Πάροχο εφαρμογής. Κάθε Εφαρμογή που παρέχεται με άδεια από την Apple αποτελεί “Εφαρμογή Apple”».

Είστε ακόμη ξύπνιοι; Γιατί η ανάγνωση του πλήρους κειμένου των «Όρων και προϋποθέσεων» της Apple με τους οποίους πρέπει να συμφωνήσετε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iTunes ή μία συσκευή της είναι ένα από τα πιο βαρετά και κουραστικά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς.

Ωστόσο, ο σκιτσογράφος Ρόμπερτ Σικόριακ είχε την έμπνευση να μετατρέψει αυτό το νομικό κείμενο-ποταμό σε ένα γκράφικ νόβελ 96 σελίδων, με πρωταγωνιστή τον Στιβ Τζομπς και πολλές διαφορετικές τεχνοτροπίες, δανεισμένες από τον Σνούπι, τους σούπερ ήρωες, τον Γκάρφιλντ, τους Σίμπσονς, το Μικρό μου Πόνι κλπ.

Ποιος θα το διαβάσει, ρωτάτε; Κανείς – αλλά θα χαζέψουν τα πολύ πετυχημένα σκίτσα. Ποιος θα το αγοράσει; Πολλοί – μην υποτιμάτε τους φανατικούς της Apple που ψάχνουν συνεχώς για νέες προσθήκες στη συλλογή τους. Άλλωστε, με 15 δολάρια που είναι η τιμή πώλησης του γκράφικ νόβελ «Terms and conditions» στο Amazon, δεν μπορείς να αγοράσεις τίποτα σε ένα Apple Store…

Πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *