Μήλα στο τηγάνι; Υπέροχο!

1 Min Read

Είναι ένα ραφινάτο πιάτο για να συνοδεύσετε ψητά κρέατα και κοτόπουλο. Ξεφεύγετε οριστικά από τις τηγανητές πατάτες.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Υλικά

2 ως 4 μήλα γκόλντεν και Τριπόλεως (γλυκά και ξινά)
1 κουταλιά ζάχαρη (προαιρετικά)
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε οκτώ κομμάτια
Εγώ δεν πετάω τη φλούδα, για να μη λιώσουν
Πετάξτε την καρδιά και τα κουκούτσια
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο
Τοποθετήστε τα μήλα και αφήστε τα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές
Αν τα μήλα είναι ξινά, προσθέστε 1 κουταλιά ζάχαρη, γίνονται καραμελωμένα
Το θυμάρι στο σερβίρισμα

iefimerida.gr

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *