Αυτοκίνητο υδρογόνου από το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

lamianow
By lamianow Add a Comment
2 Min Read

Αυτοκίνητο υδρογόνου κατασκεύασαν οι καθηγητές και οι μαθητές στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού…

-Advertisement-

Αυτοκίνητο υδρογόνου κατασκεύασαν οι καθηγητές και οι μαθητές στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, το οποίο σύντομα θα μπορούν να επισκέπτονται μαθητές από Δημοτικά και άλλα σχολεία της περιοχής για να γνωρίσουν από κοντά τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.
Το αυτοκίνητο έχει μήκος 40 εκατοστά και κινείται με τη χρήση smartphone.

Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού κ. Χρήστος Καλλές ανέφερε πως «προμηθευτήκαμε εξαρτήματα από τις ΗΠΑ και προχωρήσαμε στην κατασκευή του αυτοκινήτου υδρογόνου για να δούμε στην πράξη τη λειτουργία μιας ανανεώσιμης μορφής ενέργειας. Έχουμε τοποθετήσει σε ένα θρανίο το ηλιακό πάνελ, το οποίο τροφοδοτεί τον σταθμό ανεφοδιασμού διασπώντας το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο. Στη συνέχεια και με τη βοήθεια μιας αντλίας διοχετεύουμε το υδρογόνο στο αυτοκίνητο που διαθέτει κυψέλες καυσίμου, οι οποίες μετατρέπουν την ενέργεια του υδρογόνου σε ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης το όχημα για να στρίψει αριστερά ή δεξιά, να κινηθεί μπρος-πίσω χρησιμοποιείται το smartphone. Είναι μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που εφαρμόσαμε στην πράξη. Το αυτοκίνητο βρίσκεται στο εργαστήριο φυσικής και μπορούν να το βλέπουν οι μαθητές».

-Advertisement-
=Advertisement=

Επίσης το σχολείο ετοιμάζει νέα πρόταση στο πλαίσιο των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και ειδικότερα στον τομέα της αποθήκευσης της ηλιακής ενέργειας και της αξιοποίησης του νερού. Μάλιστα ήδη έχει έτοιμη τη μακέτα, κάνει την εκτίμηση των οικονομικών στοιχείων και σύντομα θα καταθέσει την πρότασή του στον Δήμο Αλμυρού και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

- Advertisement -

Όπως τόνισε ο κ. Καλλές «Η πρότασή μας είναι να δημιουργηθεί μια μικρή λιμνοδεξαμενή στην περιοχή του παλιού Πλατάνου που θα γεμίζει με νερό, το οποίο πηγάζει στην τοποθεσία στην Κεφάλωση και που το χειμώνα και την άνοιξη διοχετεύεται στη θάλασσα, ενώ το καλοκαίρι αξιοποιείται για την άρδευση. Εμείς θα πάρουμε αυτές τις ποσότητες νερού που υπολογίζονται μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά την ώρα και με τη βοήθεια αντλητικού συγκροτήματος, το οποίο θα τροφοδοτείται από ηλιακά συστήματα, θα το αξιοποιούμε για διάφορες χρήσεις.

Πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *