Ενας 6χρονος με ειδικές ανάγκες που είναι στόχος του ISIS κινδυνεύει με απέλαση

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Ένα 6χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες που βρίσκεται στο στόχαστρο του ISIS κινδυνεύει να απελαθεί από την Αγγλία. H οικογένειά του κάνει έκκληση για βοήθεια.

Ο Lawand Hamadanin που πάσχει από κώφωση μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του, του τράπηκαν σε φυγή από τον βόρειο Ιράκ, μετά την εξαγγελία των τζιχαντιστών, ότι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να σκοτώνονται με θανατηφόρα ένεση.

Η οικογένεια μετά από ένα χρόνο παραμονής σε κέντρο κράτησης μεταναστών στην Γαλλία, έφτασε το Σεπτέμβριο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου δόθηκε στον αγόρι η δυνατότητα εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, ο 6χρονος παρακολούθησε μαθήματα νοηματικής γλώσσας στο Βασιλικό Σχολείο Κωφών και έμαθε τη νοηματική γλώσσα.

«Όταν πρωτοέφτασε στο σχολείο, το αγόρι δεν είχε κανένα τρόπο επικοινωνίας, ακόμη και με την ίδια του την οικογένεια», αποκαλύπτει η δασκάλα του, δηλώνοντας παράλληλα την ικανοποίηση της για την ταχεία πρόοδο του παιδιού.

«Έχει κάνει συγκλονιστική πρόοδο. Ξέρει την νοηματική απίστευτα και όλοι είμαστε πολύ περήφανοι για εκείνον».

Σήμερα η οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με την απέλαση, με τους γονείς να εκλιπαρούν να τους δοθεί η δυνατότητα να παραμείνουν στην Αγγλία, προκειμένου να έχει ο γιος τους ένα καλύτερο μέλλον.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσουμε το σχολείο. Αν μας απελάσουν δεν θα έχουμε σπίτι και όλη η πρόοδος του γιου μου θα πάει χαμένη. Είμαστε απαρηγόρητοι», δηλώνει ο πατέρας του Lawand.

Τόσο η οικογένεια όσο και το προσωπικό του σχολείου έχουν κάνει αίτηση στην υπηρεσία Ασύλου με σκοπό να τους χορηγηθεί η απαιτούμενη άδεια, ωστόσο σύμφωνα με τον νόμο οι πρόσφυγες πρέπει να κάνουν αίτηση ασύλου στην πρώτη χώρα υποδοχής που έφτασαν, εν προκειμένω στην Γαλλία, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν εκεί.

Μετά την δημοσιοποιήσιμη του θέματος, ο εκπρόσωπος τύπου του Κέντρο Ασύλου περιορίστηκε στα εξής:

«Δεν είναι δίκαιο να επωμιστούμε εμείς το βάρος του ασύλου αλλά αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και από τις άλλες χώρες». Το παιδί που χρειάζεται επειγόντως αντικατάσταση του κοχλιακού του εμφυτεύματος, αναμένει την έγκριση του κέντρου για την επισκευή, με την δασκάλα του παιδιού να μην είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξη:

«Υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να κατορθώσουμε να κάνουμε ραντεβού πριν το Νέο Χρόνο, αλλά μέχρι τότε μπορεί να έχει φύγει».

Πηγή: protothema.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *