Οι αρχές του Βελγίου έκαναν εφόδους σε σπίτια και προσήγαγαν για ανάκριση οκτώ άτομα στο πλαίσιο μιας έρευνας για χρηματική υποστήριξη της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο και στρατολόγηση μαχητών που θα ταξίδευαν σε Συρία και Ιράκ προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των ομοσπονδιακών εισαγγελέων, άλλο ένα άτομο συνελήφθη στο πλαίσιο ξεχωριστής έρευνας για την επίθεση με ματσέτα τον Αύγουστο κατά δύο αστυνομικών. Πρόκειται για έναν 43χρονο Βέλγο, ονόματι Ρέσκι Α., σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για «συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης» και «απόπειρα ανθρωποκτονίας στο πλαίσιο τρομοκρατικής ενέργειας».
Οι έφοδοι έγιναν σε 9 κατοικίες στη Σκάρμπεεκ, μια συνοικία των Βρυξελλών, καθώς επίσης και στις πόλεις Μπριζ, Αμβέρσα και Σιντ-Νικλάς. Δεν εντοπίστηκαν όπλα ή εκρηκτικά.
Την 6η Αυγούστου ένας 33χρονος Αλγερινός, ο Χάλεντ Μπαμπούρι, επιτέθηκε σε δύο γυναίκες αστυνομικούς μπροστά σε σταθμό της αστυνομίας στο Σαρλερουά, τραυματίζοντάς τις στο πρόσωπο και στον λαιμό.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.