Σε «αναμμένα κάρβουνα» το Twitter – Απολύσεις του 8% του δυναμικού λόγω οικονομικών

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι υπάλληλοι του ιντερνετικού κολοσσού Twitter καθώς η εταιρεία ορόσημο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να προχωρήσει στην απόλυση 300 ατόμων ή του 8% του δυναμικού της μέσα στην επομένη εβδομάδα.

Μια κίνηση χωρίς καμία έγγραφη συμφωνία που να εξασφαλίζει το οικονομικό μέλλον της και άρα την ύπαρξή της, της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας.

twitter-mobile-users-635.jpg

Το Bloomberg αναφέρει ότι η ανακοίνωση μπορεί να γίνει πριν η Twitter δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα του εννιαμήνου.

Ο συνιδρυτής και νυν διευθύνων σύμβουλος, Jack Dorsey, είχε προχωρήσει σε απολύσεις και πριν έναν χρόνο, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κόστη και να κάνει μια επανεκκίνηση της εταιρίας.

twtr.jpg

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χρήστες και έσοδα μειώνονται με γεωμετρική πρόοδο και μάλιστα την ώρα που άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Snapchat συνεχίζουν να «ανθίζουν» οικονομικά.

Βλέποντας τους ανταγωνιστές να εξελίσσονται και να προοδεύουν, το Twitter μένει άπραγο, αφού καμία δραματική και αισθητή αλλαγή στο λογισμικό του Twitter δεν έχει σημειωθεί, που θα το κάνει πιο φιλικό και πρακτικό προς τον χρήστη.

twitter-mobile-app.jpg

Πρόσφατα η εταιρεία προσέλαβε τραπεζίτες για να αναζητήσουν τυχόν αγοραστές της εταιρίας. Ωστόσο, το σενάριο εξαγοράς από πολυεθνική είναι από έωλο μέχρι και ανύπαρκτο, καθώς εταιρίες όπως η Salesforce και η Walt Disney Co. δεν είπαν το πολυπόθητο «ναι», εξέλιξη που η Twitter απέφυγε να σχολιάσει. Χωρίς κάποιον «μνηστήρα», ο δρόμος προς τις απολύσεις μοιάζει μονόδρομος…

Πηγή: www.defencenet.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *