To 1958 o Theodore Kaczynski, μπαίνει στο Χάρβαρντ.
Ήταν 16 ετών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Χάρβαρντ θα σπουδάσει μαθηματικά και θα πάρει μέρος σε μια σειρά από αμφιλεγόμενα ψυχολογικά πειράματα όπως το Project MKUltra (χρηματοδοτούμενο από την CIA), που σκοπό είχε την ανάπτυξη μεθόδων και ουσιών που θα διευκόλυναν τις ανακρίσεις και τις ομολογίες.
Στα 25 του θα γίνει βοηθός καθηγητή στο Μπέρκλεϋ και δύο χρόνια μετά θα παραιτηθεί από μια πολλά υποσχόμενη καριέρα, για να απομονωθεί από την κοινωνία. Θα χτίσει μια καλύβα κοντά στο Λίνκολν και θα ζήσει χωρίς ηλεκτρισμό στο βουνό, κυνηγώντας και καλλιεργώντας για την τροφή του. Κοντά στη φύση, θα αναπτύξει μια ιδεολογία αντικυβερνητική και τεχνοφοβική, η οποία και θα διαμορφώσει την υπόλοιπη πορεία του. Το 1978 θα ξεκινήσει να κατασκευάζει τις βόμβες που θα έστελνε δια αλληλογραφίας.
Στόχος του είναι Πανεπιστήμια, καθηγητές, αεροπορικές εταιρίες και, προς το τέλος, ένα κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το μανιφέστο του βομβιστή Τον Ιούνιο του 1993 ένα μικρό δέμα-βόμβα στάλθηκε στον καθηγητή David Gelernter, καθηγητή τεχνητής νοημοσύνης στο πανεπιστήμιο Γέιλ και συγγραφέα.
Όταν αυτός το άνοιξε έσκασε στα χέρια του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Τον Απρίλιο του 1994 ένα δέμα φθάνει στα γραφεία του Σωματείου Υλοτόμων της Καλιφόρνια. Το ανοίγει ο πρόεδρος Γκίλμπερτ Μάρεϊ και η έκρηξη τον σκοτώνει ακαριαία. Ήταν ο τελευταίος νεκρός του Unabomber (University and Airline Bomber) . Η δράση του θα κρατήσει 20 χρόνια.
Ο τελικός απολογισμός των ενεργειών του περιλαμβάνει 3 νεκρούς και πολλούς τραυματισμούς. Για τη σύλληψη του, τρόπον τινά, ευθύνεται ο ίδιος. Το 1994 αρχίζει την επικοινωνία του με τον τύπο. Υπόσχεται ότι αν δημοσιευτεί το κείμενό του, θα σταματήσει τις επιθέσεις. Οι New York Times, το Penthouse και η Washington Post, σε συνεργασία με το FBI, εκδίδουν το 62 σελίδων κείμενο με τον τίτλο, το Μανιφέστο του Unabomber.
Το έργο του νεολουδίτη T. Kaczynski χαρακτηρίζεται από οικολογικό αναρχισμό, τεχνοφοβία, αντιαριστερισμό και μίσος για την βιομηχανική ανάπτυξη. «Η Φαντασία δεν γεννά παραφροσύνη. Αυτό που γεννά την παραφροσύνη είναι η λογική!» «Ελευθερία σημαίνει να έχεις την εξουσία, όχι να ελέγχεις άλλους ανθρώπους, αλλά να ελέγχεις περιστάσεις της ίδιας σου της ζωής».
Ο κατά 8 χρόνια νεώτερος αδερφός του Τ. Kaczynski, David, κατάλαβε από την σύνταξη του κειμένου ότι επρόκειτο για τον αδερφό του. Τον κατέδωσε στην αστυνομία και μετά από στενή παρακολούθηση ο Unabomber βρέθηκε, στην απομονωμένη του καλύβα στα βουνά της Μοντάνα. Πνευματικά ενεργός στα 73 του, ο Τ. Kaczynski γράφει, μέσα από τη φυλακή, για το έργο του. Λουδίτες.
Το κίνημα των εργατών που έσπαγε τις μηχανές των εργοστασίων για να μην αυξηθεί η ανεργία. Τους κρέμαγαν και τους υπερασπίστηκε ο Λόρδος Βύρων……