Παρά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις πληρωμές, οι αγρότες αναφέρουν πως κάθε νεότερη δήλωση αναιρεί την προηγούμενη και παραμένουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μπλόκα. Ήδη στον Ορχομενό πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον περιφερειακό και αποκλείστηκε η επαρχιακή οδός Κάστρου – Ορχομενού.
Προετοιμασία για τις 5 Δεκεμβρίου στη Φθιώτιδα
Οι αγρότες της Φθιώτιδας προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ οι σύλλογοι πραγματοποιούν συναντήσεις σε χωριά προκειμένου να οργανώσουν τις δράσεις τους. Τη Δευτέρα ο Παμφθιωτικός Αγροτικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση για να καθορίσει τον τρόπο κινητοποιήσεων.
Γιάννης Συλάιος: «Είναι η δεύτερη φορά που είμαστε ενωμένοι»
Ο Γιάννης Συλάιος, μέλος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου, τονίζει:
«Είναι η δεύτερη φορά που είμαστε ενωμένοι. Ήμασταν και το 2024… και αυτό συνεχίστηκε και τώρα σε μεγαλύτερη κλίμακα.»
Αναφερόμενος στις αποφάσεις, σημειώνει:
«Είχαμε μια συνάντηση στο πολιτιστικό της Λαμίας και εκεί αποφασίσαμε τις κινητοποιήσεις οι οποίες επίκεινται και με τις αποφάσεις που πήραμε στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο για τις 5 Δεκεμβρίου.»
Για τη συνέλευση που έρχεται, αναφέρει:
«Ως Παμφθιωτικός Σύλλογος θα κάνουμε τη Δευτέρα μια γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε το πότε και πώς θα κινηθούμε. Το πώς θα γίνουν οι συγκεντρώσεις, οι προσυγκεντρώσεις… Να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς σε κάποια χωριά μεγάλα, στα οποία υπάρχουν περισσότεροι αγρότες, γιατί τώρα και τα χωριά έχουν λιγοστέψει και οι αγρότες και αυτοί έχουν λιγοστέψει.»
«Κατά πάσα πιθανότητα δύο μπλόκα στη Φθιώτιδα»
Για τη διάταξη των κινητοποιήσεων, ο κ. Συλάιος δηλώνει:
«Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι δύο τα μπλόκα στη Φθιώτιδα κατά μήκος της εθνικής οδού. Το κατά πάσα πιθανότητα ισχύει, αλλά μπορεί να το δούμε και σε ένα μπλόκο. Αυτό του Μπράλλου είναι ένα σενάριο το οποίο παίζει.»
«Δεν υπάρχει οικονομική ευχέρεια – Δεν έχουν δοθεί οι επιδοτήσεις»
Ο ίδιος περιγράφει την κατάσταση των αγροτών:
«Όλοι οι συνάδελφοι είμαστε απογοητευμένοι. Αυτή την εποχή δεν υπάρχει οικονομική ευχέρεια σε κανέναν από τους αγρότες, γιατί καταρχήν δεν έχουν πάρει τις επιδοτήσεις. Οι επιδοτήσεις είναι ένα εισόδημα πλέον των αγροτών.»
Συμπληρώνει σχετικά με τον ρόλο των επιδοτήσεων:
«Τις επιδοτήσεις τις δίνουν για να μην εκτιμάσσονται τόσο πολύ όλα τα προϊόντα προς τα πάνω και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να το παίρνει και ο καταναλωτής πάρα πολύ ακριβά.»


Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.