Καλή η χρονιά για τα κάστανα στη Φθιώτιδα – Αγριογούρουνα «κλέβουν» τον κόπο των παραγωγών (Vid)

Τα αγριογούρουνα το πρόβλημα των παραγωγών
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Min Read

Ξεκίνησε η συγκομιδή του κάστανου στις ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας, με τους παραγωγούς να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την φετινή παραγωγή, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.

-Advertisement-
fitcare

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαυρίλο, Αθανάσιος Σκιαδόπουλος, μιλώντας στον LAMIA POLIS 87.7 και το μεσημβρινό Μαγκαζίνο με την Άννα Μπαμπέτα, τόνισε πως η χρονιά είναι από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. «Φέτος πήγε πολύ καλά το κάστανο. Και σε ποιότητα και σε ποσότητα είναι εξαιρετικό, πολύ χοντρό. Ορισμένα φτάνουν ακόμα και τα 150 γραμμάρια!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, καθώς «το κάστανο θέλει κρύο για να “δέσει” σωστά». Ωστόσο, οι παραγωγοί δίνουν καθημερινή μάχη στα χωράφια, αφού τα βράδια… κάνουν την εμφάνισή τους αγριογούρουνα που καταστρέφουν μεγάλο μέρος της παραγωγής. «Πρέπει να πάμε κάθε μέρα για μάζεμα, γιατί τα αγριογούρνα έρχονται το βράδυ και δεν αφήνουν τίποτα κάτω», σημειώνει ο κ. Σκιαδόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, φέτος από το χωράφι οι καλύτερες ποικιλίες πωλούνται στα 3 έως 3,5 ευρώ το κιλό, ωστόσο μέχρι να φτάσουν στο ράφι, η τιμή απογειώνεται φτάνοντας ακόμα και τα 11 ευρώ το κιλό.
«Δεν ξέρω γιατί φτάνουν τόσο ψηλά. Εμείς τα δίνουμε χονδρική από 4 ευρώ και πάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

-Advertisement-
KATSIAVOS

Και βέβαια, η κατάσταση… ξεφεύγει εντελώς στη φουφού του καστανά, όπου τα πέντε κάστανα κοστίζουν 4 με 4,5 ευρώ!

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *