Στο βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok, μελισσοκόμος από το ορεινό χωριό Αργύρια Φθιώτιδας του δήμου Μακρακώμης δείχνει την επίθεση που δέχθηκε το μελίσσι του. Η αρκούδα φαίνεται να αρπάζει την κυψέλη, και να αποχωρεί από το σημείο.
@theofanisath3 #bear #beekeeper #attack #bees #greece ♬ original sound – EX7STENCE™
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πέντε επιθέσεων που έχουν σημειωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στη δυτική Φθιώτιδα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε μελίσσια, καταστρέφοντας κυψέλες αλλά και την ήδη περιορισμένη παραγωγή μελιού.
Σύμφωνα με τον γραμματέα του Μελισσοκομικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Πάνο Μαργαρίτη, τέσσερις μελισσοκόμοι στο χωριό Αργύρια και ακόμη ένας στο Κυριακοχώρι είδαν τα μελίσσια τους να πλήττονται. «Η χρονιά είναι ήδη εξαιρετικά δύσκολη. Δεν υπήρξε παραγωγή μελιού και οι μελισσοκόμοι προσπαθούν να συντηρήσουν τα μελίσσια τους με παλαιότερα έσοδα ή από άλλες πηγές. Οι ζημιές από τις αρκούδες επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση», υπογράμμισε.
Η τελευταία επίθεση στο Κυριακοχώρι σημειώθηκε σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από τα τελευταία σπίτια του χωριού, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους. «Οι αρκούδες κατεβαίνουν όλο και χαμηλότερα, όλο και πιο συχνά, καθώς έχει αυξηθεί ο πληθυσμός τους», πρόσθεσε ο κ. Μαργαρίτης.
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές και κατέγραψε τις ζημιές, ωστόσο οι αποζημιώσεις που προβλέπονται περιορίζονται μόνο στην αγορά νέων κυψελών. Δεν καλύπτονται οι απώλειες στην παραγωγή ή στις ίδιες τις μέλισσες. «Υπάρχει μια μικρή αποζημίωση, αλλά το μεγαλύτερο πλήγμα είναι η χαμένη παραγωγή που δεν αποζημιώνεται», κατέληξε.
@lamiapolis877 🐻➡️ Μέχρι και 100 μέτρα από τα σπίτια έφτασε αρκούδα στο Κυριακοχώρι, καταστρέφοντας μελίσσια! Σε λίγες μέρες καταγράφηκαν 5 επιθέσεις σε Αργύρια και Κυριακοχώρι, με σοβαρές ζημιές για τους μελισσοκόμους. Ο Γραμματέας του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πάνος Μαργαρίτης μίλησε στον Lamia Polis 87.7: «Η φετινή χρονιά είναι ήδη πολύ δύσκολη, οι ζημιές στις κυψέλες και στην παραγωγή είναι το τελειωτικό χτύπημα». 👉 Διαβάστε περισσότερα στο Lamianow.gr #Φθιώτιδα #μελισσοκομία #αρκούδα #LamiaPolis

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.