Αυτός είναι ο 77χρονος που κρατούσε φιάλη με έμβρυο σε φορμόλη – Οικονομολόγος, λογοτέχνης και μεταφραστής

2 Min Read

Ένας 77χρονος συνταξιούχος οικονομολόγος με 39 αρχαία, και πιθανώς αρχαία αντικείμενα, είχε και μια φιάλη με… ανθρώπινο έμβρυο σε φορμόλη. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομίας και Αρχαιοτήτων, ότι η φιάλη με το έμβρυο ήταν του παππού του, που ήταν μεγαλογιατρός το 1930 (!), και αποφάσισε να το κρατήσει για… κειμήλιο.

-Advertisement-
fitcare

Ο 77χρονος, είχε σπουδάσει οικονομικά στην Αθήνα και την Αγγλία, ενώ εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, έχει δημοσιεύσει κείμενα λογοτεχνικής κριτικής και μεταφράσεις αγγλόφωνων ποιημάτων στον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών είχε εκδώσει δύο παραγγελίες για προκαταρκτική εξέταση κακουργημάτων, σχετικά με την μη χορήγηση άδειας κατοχής αρχαίων αντικειμένων στον κατηγορούμενο. Στο πλαίσιο των παραγγελιών πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 39 αρχαία και πιθανώς αρχαία αντικείμενα, τα περισσότερα Κυκλαδίτικου πολιτισμού, όπως μαρμάρινες και πήλινες φιάλες και κεφαλές, πυξίδες, ειδώλια, κύπελλα, αμφορέας, αγγείο, αρύβαλλος, οινοχόη, κυάθια, όστρακα, τμήμα λίθου, καθώς και η φιάλη με υγρό και ανθρώπινο έμβρυο.

Αυτός είναι ο 77χρονος που κρατούσε φιάλη με έμβρυο σε φορμόλη - Οικονομολόγος, λογοτέχνης και μεταφραστής
magnifing | Lamianow.gr
ΑΡΧΑΙΑ 77ΧΡΟΝΟΣ
magnifing | Lamianow.gr

Ο 77χρονος, στις 18 Νοεμβρίου 2014, είχε υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας κατοχής 28 πιθανόν αρχαίων αντικειμένων λαμβάνοντας σχετική άδεια για 12 από αυτά. Για τα υπόλοιπα 16, τα οποία είχαν κριθεί ως ιδιαίτερα μεγάλης επιστημονικής και καλλιτεχνικής σημασίας, διότι αποτελούν σημαντικά δημιουργήματα του Κυκλαδικού πολιτισμού της 3ης χιλιετίας π.Χ., του ζητήθηκε να παραδοθούν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων. Λόγω της άρνησής του να προβεί στην παράδοση τους, η άδεια που είχε λάβει ανακλήθηκε ενώ, παρά το γεγονός ότι για την υπόθεση καταδικάστηκε και αμετάκλητα, συνέχισε να μην παραδίδει τα αντικείμενα.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Ο συνταξιούχος οικονομολόγος συνελήφθη κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και απείθεια και υπεξαίρεση. Σημειώνεται ότι η φιάλη με το έμβρυο μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία προς περαιτέρω διερεύνηση.

πηγη thetoc

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *