Αλέξης Μητρόπουλος στον Lamia Polis 87.7: «Τα μέτρα είναι λίγα, ήρθαν αργά και χωρίς αύξηση μισθών και μείωση ακρίβειας δεν θα βοηθήσουν» (Vid, Aud)

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Min Read

Στην εκπομπή «Ανοσία στην Ανοησία» του Lamia Polis 87.7 με τον Πάνο Κατσώνη, ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος σχολίασε τα πρόσφατα φορολογικά και δημογραφικά μέτρα της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «καλά αλλά λίγα και καθυστερημένα».

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Όπως τόνισε, «πρέπει να συμπληρωθούν με αύξηση μισθών και μείωση της ακρίβειας, διαφορετικά θα είναι αλυσιτελή». Επεσήμανε ότι τα φορολογικά κίνητρα για τους νέους αφορούν ελάχιστους, καθώς «το 80% των νέων μέχρι τα 25 τους δεν έχουν εισόδημα 20.000 ευρώ» για να επωφεληθούν ουσιαστικά.

Άσκησε κριτική γιατί «δεν ακούστηκε τίποτα για τους μικρομεσαίους, τους αγρότες και τους αναπήρους» και χαρακτήρισε «μισό» το μέτρο για τη μείωση της προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους, αφού θα εφαρμοστεί σε δύο φάσεις μέσα σε δύο χρόνια.

Ο κ. Μητρόπουλος υπενθύμισε ότι πολλοί συνταξιούχοι δεν πήραν αυξήσεις το 2023, το 2024 και το 2025, ενώ «οι μισοί δεν θα λάβουν ούτε το 2026». «Σωρευτικά στερούνται αύξησης 15% των συντάξεών τους» σημείωσε, καλώντας την κυβέρνηση «να καταργήσει άμεσα την αντισυνταγματική ρύθμιση, εντάσσοντας την προσωπική διαφορά στη σύνταξη».

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «μόνα τους αυτά τα μέτρα δεν θα λειτουργήσουν» και ότι απαιτείται παράλληλη ενίσχυση μισθών και συγκράτηση της ακρίβειας για να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *