Σοβαρές καταγγελίες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, την απουσία πολιτικής βούλησης και την τεράστια απώλεια χρημάτων που δικαιούνταν πραγματικοί παραγωγοί, έκανε στον Lamia Polis 87.7 ο οινοποιός και αγρότης Βάιος Γκανής.
«Δεν υπάρχει τιμωρία – όλα για να λέγονται»
Από την αρχή, ο κ. Γκανής εξέφρασε έντονη δυσπιστία για την έκβαση των ερευνών: «Αν δεν δούμε πραγματικά στοιχεία που θα φέρουν στον φως τη δικαιοσύνη, δεν υπάρχει καμία τιμωρία. Αυτά είναι απλώς για να λέγονται». Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπόθεση θυμίζει την τραγωδία των Τεμπών από την άποψη ότι «πολύ δύσκολα θα δικαιωθούν οι άνθρωποι που αδικήθηκαν», καθώς «δεν υπάρχει η ανάλογη θέληση και ο ζήλος από την κυβέρνηση».
«Σπάνιο παγκόσμιο ρεκόρ» στην απάτη
Ο κ. Γκανής σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ποσοστό απάτης στις επιδοτήσεις 75%, τη στιγμή που χώρες όπως η Πορτογαλία έχουν 3%, η Γαλλία και η Γερμανία μόλις 0,3%. «Εμείς είμαστε σπάνιο παγκόσμιο ρεκόρ», σχολίασε καυστικά.
Η «κλοπή» ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ τον χρόνο
Όπως υποστήριξε, το πρόστιμο των 415 εκατ. ευρώ που έχει επιβληθεί είναι μόνο η αρχή και η συνολική ζημία ξεπερνά το 1,2 – 1,3 δισ. ευρώ ετησίως. Παράδειγμα έδωσε το βαμβάκι, που «έχει χάσει το 70% της αρχικής επιδότησης», με τους παραγωγούς να παίρνουν μόλις 21 ευρώ από τα 90 ευρώ ανά στρέμμα, οδηγούμενοι σε οικονομικό αδιέξοδο.
Σαφείς αιχμές για «κάποιους και κάποιες» στη Λαμία
Ο κ. Γκανής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε εικόνες που, όπως είπε, προκαλούν αγανάκτηση:
«Στη Λαμία, δημοσίως, βλέπαμε υπαλλήλους – άντρες και γυναίκες – να κυκλοφορούν με ρολόγια Rolex των 60.000 ευρώ, με τσάντες Louis Vuitton και Chanel, με ακριβά ιστιοπλοϊκά. Αυτά δεν ανταποκρίνονται στους μισθούς τους, ούτε αν τους υπολόγιζες πέντε γενιές πίσω». Όπως τόνισε, αυτά ήταν γνωστά εδώ και χρόνια, αλλά «το κράτος δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να τα δει».
Πολιτικές διασυνδέσεις και ατιμωρησία
Επιβεβαίωσε καταγγελία του 2020 για εμπλοκή συγγενικού προσώπου κορυφαίου πολιτικού:
«Η καταγγελία ήταν για την κόρη Υπουργού, Αντιπροέδρου της Βουλής, με ΑΦΜ, ονόματα, ποσά και στρέμματα δηλωμένα». Παράλληλα, κατήγγειλε ότι «τα ΚΥΔ που καταδικάστηκαν, κρίθηκαν ένοχα ή ελέγχονται, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά».
«Θα έχουμε ποτάμια οργής»
Προειδοποίησε για κοινωνικές εκρήξεις, όπως μετά τα Τέμπη: «Ο κόσμος έχει συσσωρεύσει όλα τα βάσανά του και αυτή τη φορά πιστεύω θα διαδηλώσει πολύ έντονα». Και συμπλήρωσε: «Αν ακόμα στο πίσω μέρος του μυαλού μας είμαστε ποιος θα κλέψει περισσότερο, είμαστε καταδικασμένοι από χέρι».
Απαισιόδοξος για τον αγροτικό κλάδο
Τέλος, δήλωσε απαισιόδοξος για το μέλλον των αγροτών: «Δεν συμβαίνει τίποτα αισιόδοξο στον χώρο. Έρχονται δύσκολοι καιροί για τους αγρότες», σημειώνοντας ότι πολλά οινοποιεία οδηγούνται σε κλείσιμο ή σε τεράστιες εκπτώσεις που δεν καλύπτουν τα κόστη.

Βλάχοι από το Χόλιγουντ!!
Στην Ηλεία απλούς αγρότες με λίγα στρέμματα στην αποξηραμένη λίμνη,μέχρι εργοστάσια απέκτησαν και η ζωή που διάγουν ουτε ο Χάρι της Αγγλίας…!!!!!
Κλέψανε??? ΝΑΙ!!!!!! Θα πληρώσουν????? ΟΧΙ !!!!! Θα πάει κάποιος φυλακή???? ΟΧΙ !!!! Θα ψάχνουμε εμείς το Ευρώ???? ΝΑΙ !!!!!!
Giafto gemisi to market ppley me ROLEXXXXX ..AS TA VALOUN STON KOLOTOYS TORA…AAA NA TA DOSOYN STIN EURO PEEEE A ISAGELEA XAXA
Και τί κάνατε μόνο τά βλέπατε ηηη βάζατε και εσείς το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι
Εδώ η Ποπαρα είχε φερραρι και πήγαινε στα βοσκοτόπια να φυλάει τα πρόβατα.
Και Ferrari
Το ψάρι στην Ελλάδα βρωμάει ολόκληρο…
Τρίκαλα Λαμία Κρήτη αν κατάλαβα καλά γαζωναν,α και Αθήνα, έχει πολλά βοσκοτόπια….
Κτηνοτρόφους με BMW βλέπατε; Γιατί για να κάνουν τέτοια δώρα, προφανώς έπαιρναν πολλαπλάσια…. από ότι τους αναλογούσαν!
Δεν είναι μόνο ο ΟΠΕΚΕΠΕ.το μεγάλο φαγοπότι γίνεται και στους δήμους και περιφέρειες με τις απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους.
41%
Εμ πως αλλοιώς θα “ξεβλαχεψουν”…..αν δεν επιδείξουν τα λάφυρα .; Αλλά κ
Πάλι Ντενεκεδες θα είναι….
Κανένα ονοματάκι θα δώσουμε…;
Επιστροφή των χρημάτων εντόκως και στη φυλακή όλοι οι εμπλεκόμενοι από όποιο κόμμα και αν προέρχονται, όποιοι και αν ειναι, εδώ έχουμε κλέψιμο δημοσίου χρήματος.
Και γιατί δεν είπατε τίποτα σε κανέναν?είσαι και οι αγροτοπατερες στο κόλπο. Θα ανακοινωθούν και τα δικά σας σε λίγο
Και τη κάνατε τίποτα όλοι τα έχουν πάρει και κανένας δε μιλάει
Φυλακή πρώτα αυτοί που τους τα έδωσαν!!!υπουργοί,διευθυνταδες ΟΠΕΚΕΠΕ κοκ!!!
Για τούς ενδιαφερόμενους :όλα τα ονόματα σχεδόν δηλαδή….αυτών των αρπακτικών φαίνονται στο διαύγεια ….καλή ανάγνωση
Τους βουλευτές σας δεν τους βλεπατε?Ξερω ολα οι αγρότες οι απατεώνες τα φαγανε….Ξεφτιλες που πατε να τα φορτώσετε στους αγρότες ολα…
Μια που το βλέπατε και μια που αδιαφορούσατε
Τώρα τα είδες αυτά Βαιο εσύ ήσουν Χρόνια στο γκουρμπετι γιατί δεν τα έλεγες στο ΜΕΓΚΑ στον Καμπουρακη
Βασιλης Κονταλεξης αυτά λέγαμε από το 2007 σαν σύλλογος Βόρειας Φθιώτιδας και μάλιστα γραπτώς ✌️
Vaios Ganis όχι Βαιο από το 2007 από ποιο νωρίς ξεχασες διπλοζυγισματα και δικαιώματα
Δέσμευση περιουσίας, επιστροφή στο κράτος, και φυλακή για κλοπή δημόσιας περιουσίας….!
Μοίραζαν τα ευρώ λες και ήταν δικά τους
Αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν ειδικά οι πολιτικόι που κάνουν κουμάντο και κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα
ΓΚΑΝΗ σταμάτα να βγαίνεις και να μιλάς με μισόλογα στα ΜΜΕ για να προβάλεις το όνομα σου γιατί και για σένα έχουν πει πολλά αλλά δεν γνωρίζω αν ισχύει κάτι!!!
Αν τους έχεις αποκάλυψε τους και είμαστε όλοι μαζί σου!!!
Ονόματα τώρα και όχι μισόλογα…….
Μπανάνες στην Ομβριακή
Υπαλλήλους με ρολεξ??? Αγρότες με βίλες στις παραλιακες πόλεις Του νομου;Με μερσεντες;Με κοτερα; Με ταξίδια ανά την υφηλιο;Με διαμερίσματα; με καταθεσεις;Με 2,5 τόνους βαμβάκι, αντε ζύγισε δύο φορές την πλατφόρμα και μοιράζουμε το παραπανισιο;Με 800 πρόβατα τα 3 αδέλφια σύνολο, αλλά επιδοτήσεις 800χ3;κλπ κλπ κλπ
Να συνεχίσω; έπιανε βροχή, γράψε να πάρουμε αποζημίωση στα κηπευτικα. Αέρας, τα χάλασε, αποζημίωση, χιόνι, αποζημίωση. Πάγος frost αποζημίωση. Ζέστη, τα χάλασε. Καύσωνας τα τελείωσε. Πόσες αποζημιώσεις μετρήσατε για μια καλλιεργεια;ξέχασα τις πλημμύρες. Πόσα κουνελια πνιγηκαν; 50,αλλα γράψε 500.μας χρωστάει η Ευρώπη.
Απλά η ευρωπαικη ένωση μας παίζει εδώ και χρόνια . Μας ρίχνει το τυράκι και τσιμπάει ο κάθε μπουρτζοβλαχος που κορδώνεται στο καφενείο της γειτονιάς ότι είναι μεγιστάνας . Απλά θα τα πάρουν όλα σκούπα με ωραίο τρόπο . Τους βγάζω το καπέλο …..η ώρα της αλήθειας ΕΡΧΕΤΑΙ ….θα δούμε πολλά περισσότερα σε βάθος χρόνου
Χωρίς ονόματα λεμε όλοι μας αόριστα……ονόματα και να γίνει από τις αρχές κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων άμεσα. Αλλιώς κ. Γκανη…..αέρας
Κατάσχεση των σπιτιων κ όλης της περιουσίας τους και μεταβίβαση τους σε φτωχούς ανθρώπους!! οπου πολλοι ούτε σπίτια έχουν ούτε χωράφια !!!
Τελικά είναι πολλοί στη Φθιώτιδας που το έπαιζαν μούρη με κλεμμένα κάτω από τις μασχάλες τους !!
Κλέφτεςχωρις τιμή, ανανδρες γυναικουλες όπου πήραν τα δικαιώματα των συνανθρώπων σας!!
Να κοιμάστε ήσυχα γιατί αυτά πληρώνονται, αν όχι από το νόμο αλλά από κάτι πιο ισχυρο…..ΘΕΟΣ!!
Μαιμου απο το temu ηταν
Και εμείς με 8 στρέμματα ελιές φέτος πήραμε 61 ευρώ και από αυτά κρατήσανε 38.Βγαλτε συμπεράσματα…….
Αγαθά κοποις κτώνται!
απ τη λαικη τα αγορασανε
Ωραία τα είπε ο κύριος Γκανης στα. Μ.μ . Ε μπράβο οοοο
Τι σε κρατάει και δεν βγάζεις τα ονόματα τους!
Πείτε όνοματα…..
Πες ονόματα… έτσι σκέτο
ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ,ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΜΕ ROLEX,ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ Η ΜΙΣΗ ΛΑΜΙΑ ΕΙΝΕ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΈΝΟΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, ONOMΑΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΑΛΙΟ ΕΡΠΕΤΑ.
Ρε χλιδα στη Λαμία
Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται!!!
Ονόματα και διευθύνσεις!!!
Και μετα κοβουμε τα δωρα των Δημοσιων και το επιδομα επικινδυνοτητας της Αστυνομιας…
Λαμογια
Sto spiti tou kremasmenou den milane gia sxoini.
Έλεος ας τους πιάσουν όλους ας επιστρέψουν επιτέλους τα χρήματα να ξεχρεωθουν όλοι οι Έλληνες καθίκια
Τα ονόματα όλων τώρα επιβάλλεται……όχι κουβέντες στον αέρα που δεν καταλήγουν πουθενά!!!!!!
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΏΣ
Στην Λαμία τέτοια πράγματα