Νέο Gorilla Glass για πιο ανθεκτικές οθόνες smartphone. Bίντεο

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Τη νέα γενιά του Gorilla Glass -του υλικού που χρησιμοποιείται στο 70% των οθονών smartphones, περιλαμβανομένων των συσκευών της Samsung και της Apple- λάνσαρε η Corning.

-Advertisement-

Η εταιρεία υποστηρίζει πως το Gorilla Glass 5 μπορεί να αντέξει το 80% των πτώσεων από ύψος μέχρι και 1,6 μέτρων, ενώ έχει επίσης τη διπλάσια αντοχή σε γρατσουνιές και άλλα είδη ζημιάς σε σχέση με ό,τι κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του BBC, το νέο γυαλί δοκιμάστηκε σε σκληρές επιφάνειες, και κάποια από τα τηλέφωνα που δοκιμάστηκαν άντεξαν μέχρι και 20 πτώσεις υπό εργαστηριακές συνθήκες. Υπενθυμίζεται πως οι σπασμένες οθόνες αποτελούν τον κύριο λόγο για επισκευές σε smartphones και παράπονα χρηστών.

Οι πρώτες συσκευές με το νέο Gorilla Glass αναμένεται να αρχίσουν να αποκαλύπτονται μέσα στους επόμενους λίγους μήνες.
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
«Συνεργαζόμαστε με τους πιο κοντινούς μας πελάτες εδώ και καιρό» είπε στο BBC ο αντιπρόεδρος και general manager της Corning, Τζον Μπέιν. «Και υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για αυτό το προϊόν, για προφανείς λόγους».

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
Ωστόσο, προειδοποίησε πως η εταιρεία δεν έχει λόγο πάνω σε σχέδια smartphones, κάτι που σημαίνει πως κάποια μοντέλα ενδεχομένως να είναι λιγότερο ανθεκτικά, ανάλογα με την κατασκευή τους- ενώ υπενθυμίζεται πως τα διαθέσιμα στατιστικά προέρχονται από δοκιμές σε συνθήκες εργαστηρίου.

Εν έτει 2016, πάνω από 4,5 δισ. συσκευές χρησιμοποιούν Gorilla Glass, που δημιουργείται μέσω μιας τεχνικής που είναι γνωστή ως fusion forming, και περιλαμβάνει την τοποθέτηση υλικών – άμμου και άλλων ανόργανων υλικών- σε ένα δοχείο τήξης ή «χωνευτήρι».

Στη συνέχεια διοχετεύεται σε έναν ειδικό σωλήνα ο οποίος παραγεμίζεται εσκεμμένα. Το λιωμένο υλικό χύνεται και από τις δύο πλευρές και ενώνεται για να σχηματίσει ένα στρώμα γυαλιού. Το αποτέλεσμα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ανθρώπινη επαφή, είναι η δημιουργία γυαλιού χωρίς ατέλειες, εξαλείφοντας την ανάγκη για περαιτέρω επεξεργασία αργότερα.
naftemporiki

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *