Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την προανακριτική επιτροπή για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή μετά από εκείνους του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν την διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Προανακριτική Επιτροπή, στηλίτευσε τη μεθόδευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κλείσει με ταχύτατους ρυθμούς τη διαδικασία της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, εμποδίζοντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και κατ’ επέκταση ουσιαστικής έρευνας και για το ελεγχόμενο αδίκημα, αλλά ενδεχομένως και για άλλα που πιθανό να προέκυπταν.
Τα μέλη της επιτροπής εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση αφού τόνισαν ότι επ’ ουδενί νομιμοποιούν τη διαδικασία, η οποία ακολουθήθηκε, με απόφαση και ευθύνη της πλειοψηφίας και κατά συνέπεια δεν προτίθενται να υποβάλουν αιτιολογημένη πορισματική έκθεση για την ουσία της ελεγχόμενης πράξης του υπόπτου κ. Καραμανλή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί υποκριτικό να συνταχθεί και να κατατεθεί πόρισμα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η συγκέντρωση όλων των απαραίτητων εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων της δικογραφίας και χωρίς να επιτραπεί η εξέταση μαρτύρων.
Ο Θ. Ξανθόπουλος, καταγγέλλοντας τη μεροληπτική στάση της πλειοψηφίας, επανέλαβε ότι η Επιτροπή όφειλε να ενεργήσει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες εκ του Συντάγματος, του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών, του Κανονισμού της Βουλής, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, υποχρεώσεις και αρμοδιότητές της, ώστε να καταλήξει σε ασφαλή και δίκαια κρίση, για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος από τον κ. Κ. Καραμανλή.
Κάτι που οδηγεί εν τέλει σε ακυρότητα της προδικασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Με απόφαση της πλειοψηφίας: α) δεν εκλήθησαν καθόλου μάρτυρες προκειμένου να εξεταστούν β) δεν έγινε δεκτό το αίτημα για κατάθεση των αντιγράφων της δικογραφίας, στο σύνολό της γ) έγινε δεκτό το υπόμνημα 72 μόλις λέξεων του κ. Καραμανλή δ) ζητείται η απευθείας παραπομπή του κ. Καραμανλή στο πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο.
πηγη news247

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.