Toν δάγκωσε φίδι στο Καρπενήσι και τον έφεραν στην Λαμία!

Lamianow.gr
2 Min Read

Ήταν παραμονή του Προφήτη Ηλία, όταν στα Δολιανά Ευρυτανίας, που ετοιμάζονταν για το ετήσιο πανηγύρι, ένα ηλικιωμένος γύρω στα 80, δέχθηκε δάγκωμα από φίδι, στην περιοχή του χεριού.

Οι συγχωριανοί του δεν έχασαν χρόνο και τον μετέφεραν με ΙΧ αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε γίνει λάθος δέσιμο στο τραύμα (που σκοπό έχει, θεωρητικά, να περιορίσει το δηλητήριο να προχωρήσει), με αποτέλεσμα το σημείο όπου ο ηλικιωμένος υπέστη το δάγκωμα να βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Εξαιτίας αυτού και δεδομένου ότι το Νοσοκομείο Καρπενησίου δεν διαθέτει αντιοφικό ορό (όλα αυτά τα χρόνια τα περιστατικά με φίδια αντιμετωπίζονται με θεραπευτική αγωγή), αποφασίστηκε η διακομιδή του στη Λαμία, όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχοντας, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Πάντως, από το Νοσοκομείο Καρπενησίου σημειώνεται πως είχε γίνει παραγγελία αντιοφικών ορών, εντούτοις υπήρχε έλλειψη σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η Λαμία διέθετε ορό από στοκ. Το περιστατικό αναδεικνύει, εν πολλοίς, δύο συνθήκες: αφενός ότι το Νοσοκομείο Καρπενησίου αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις (απόρροια χειρισμών του κεντρικού κράτους), αφετέρου ότι η άγνοια μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη.

Να σημειωθεί πως στην Ελλάδα αριθμούνται συνολικά 22 είδη φιδιών (δεν περιλαμβάνονται τα υποείδη), με την οχιά να είναι το μόνο δηλητηριώδες και πραγματικά επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή.

 

 

πηγη

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *