«Να γράψω κάποτε αυτά που έχω ζήσει μπας και μπορέσω να δώσω μια
εξήγηση…».
Αυτά ήταν τα λόγια της μικρής Βασιλικής, γραμμένα στο μικρό κοριτσίστικο σημειωματάριο της. Το κοριτσάκι δολοφονήθηκε με 17 μαχαιριές από τον πατέρα της Χρήστο Βουλγαράκη, στο σπίτι τους, στην Πελασγία Φθιώτιδας τον Απρίλιο του 2002

Το ημερολόγιο έγραφε 27 Απριλίου του 2002, όταν γειτόνισσα εντόπισε κατακρεουργημένο το σώμα της 13χρονης Βασούλας. Από την πρώτη στιγμή δράστης της παιδοκτονίας κρίθηκε ο πατέρας του κοριτσιού, Χρήστος Βουλγαράκης. Την είχε σφάξει χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι 18 εκατοστών.
Η Βασούλα Βουλγαράκη έμενε με τον πατέρα της στην Πελασγία, μετά τον σεισμό της Πάρνηθας, καθώς είχαν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο σπίτι της το 1999, που το καταστούσαν ακατοίκητο. Ο Βουλγαράκης είχε πάρει το παιδί στο χωριό μέχρι η μητέρα να αποκαταστήσει την κατοικία της.

Χρήστος Βουλγαράκης © EUROKINISSI
Η μητέρα του κοριτσιού, Αθανασία Βελεσιώτη, κατηγορεί από την πρώτη στιγμή τον Χρήστο Βουλγαράκη ότι εκείνος σκότωσε το αγγελούδι για να την εκδικηθεί επειδή τον είχε εγκαταλείψει. Λίγο πριν το έγκλημα, είχε ζητήσει και πάλι το παιδί να επιστρέψει σε εκείνη, απόφαση που φέρεται να την είχε ανακοινώσει και η ίδια η Βασούλα. Μετά το έγκλημα, ο δράστης εξαφανίστηκε για πέντε ημέρες, ώσπου παρουσιάστηκε στη Μονή Τρικόρφου στη Φωκίδα, όπου και συνελήφθη.
Στην πρώτη δίκη κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναγνώσθηκαν και οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στις οποίες ο Βουλγαράκης φέρεται να ομολογεί στην πρώην σύζυγό του πως είναι ο δράστης του εγκλήματος. Το 2002 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου, κρίνοντάς τον ένοχο, αλλά αναγνωρίζοντας τον πρότερο έντιμο βίο του, του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 21 ετών. Αποφυλακίσθηκε προσωρινά τον Αύγουστο του 2009, από το Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά με τον όρο να παραμείνει για το υπόλοιπο της ποινής του στο Τρίκορφο Φωκίδας και συγκεκριμένα στο Μοναστήρι των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ.
Η φρικτή συνομιλία
Γίνεται παράθεση ενδεικτικά, ορισμένων αποσπασμάτων της τηλεφωνικής συνομιλίας
“Βουλγαράκης. ΤΟ ΕΚΑΝΑ, ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ!
Αθανασία Βελεσιώτη. Τι μετάνοιωσες; Για ποιό πράγμα;
Βουλγαράκης. ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.
Αθανασία Βελεσιώτη. Με παίρνεις τηλέφωνο για να μου πείς ότι μετάνοιωσες που σκότωσες το παιδί;
Βουλγαράκης. ΝΑΙ. Λοιπόν… ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ. ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΧΑIΡΙ… Ηταν λάθος μου. Εχω όλη την ευθύνη. ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ…ΠΟΥ… ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ..
Βουλγαράκης. ΗΤΑΝ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΗΤΑΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
Αθανασία Βελεσιώτη. …..Δεν μου είπες. Με ποιό χέρι έπιασες το μαχαίρι;
Βουλγαράκης. ΑΡΙΣΤΕΡΟ.
Αθανασία Βελεσιώτη. Με το αριστερό, για ποιό λόγο;
ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ. Δεν θυμάμαι τώρα…. αριστερό… δεξιό…………
Αθανασία Βελεσιώτη. Πες μου πως την σκότωσες; Πες μου.
Βουλγαράκης. …ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΟΒΑ..
Αθανασία Βελεσιώτη. Πήρες ένα μαχαίρι και την έκοβες;
Βουλγαράκης. ΗΜΟΥΝ ΠΙΩΜΕΝΟΣ.. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ.
Αθανασία Βελεσιώτη. Γιατί την σκότωσες;
Βουλγαράκης. ΗΜΟΥΝ ΠΙΩΜΕΝΟΣ..
Αθανασία Βελεσιώτη. Γιατί άνοιξες τα συρτάρια και τα πέταξες όλα κάτω;
Βουλγαράκης. Για να φανεί ότι κάτι έγινε……
Βουλγαράκης. ΜΕΛΕΤΗΣΑ, ΣΧΕΔΙΑΣΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ.
Αθανασία Βελεσιώτη. Για ποιό λόγο;
Βουλγαράκης. ΔΕΝ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΛΑ… ΔΕΝ ΕΝΟΙΩΘΑ ΚΑΛΑ..
Αθανασία Βελεσιώτη Την βίαζες;
Βουλγαράκης. ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.”
Χρήστος Βουλγαράκης: Η σιωπή του στο δικαστήριο
Στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρπενησίου, ο Χρήστος Βουλγαράκης έκανε χρήση του δικαιώματος της “σιωπής”. Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Ούτε του δικαστηρίου. Ούτε του Εισαγγελέα. Ούτε της Πολιτικής Αγωγής.
Σε σημείωμά του, που είχε στείλει στους δικηγόρους του και ήταν στη δικογραφία έλεγε: “Κανένας δεν χειρίζεται καλύτερα την γλώσσα από εκείνον, που κρατά το στόμα του κλειστό”.

Χρήστος Βουλγαράκης © EUROKINISSI
Η Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά ανακάλεσε την αποφυλάκιση και σχεδόν τέσσερις μήνες αργότερα το Συμβούλιο Εφετών διέταξε και πάλι την επιστροφή του στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, εν αναμονή και της εκδίκασης της Έφεσης που είχε ασκήσει και πάλι η μητέρα κατά της πρωτόδικης απόφασης. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας το Νοέμβριο του 2015 δεν πείσθηκε και επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον κατηγορούμενο. Τελικά στις 7 Νοεμβρίου 2018 ο Χρήστος Βουλγαράκης αποφυλακίστηκε με το Συμβούλιο να προβλέπει για εκείνον στο υπόλοιπο της ποινής του να έχει ως τόπο διαμονής την Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, στο Τρίκορφο.
Ο Τύπος της εποχής για τη δολοφονία της Βάσως Βουλγαράκη
Η συγκεκριµένη υπόθεση παιδοκτονίας, που σόκαρε το πανελλήνιο, απασχόλησε κατά κόρον τον Τύπο της εποχής, εξαιτίας της πρωτοφανούς αγριότητάς της. Μεταξύ των εφηµερίδων που ασχολήθηκαν µε το έγκληµα στην Πελασγία Φθιώτιδας ήταν και η «Απογευµατινή», η οποία είχε φιλοξενήσει πολλά σχετικά ρεπορτάζ στις σελίδες της. «Αποτρόπαιο έγκληµα – Έσφαξαν 13χρονη – Σοκ από τη δολοφονία της µικρής Βασιλικής στη Φθιώτιδα – Τον πατέρα της αναζητεί η Αστυνοµία», «Έκαιγε µε τσιγάρα τη 13χρονη πριν τη σφάξει», «Απίστευτη κτηνωδία – Τη βασάνισε πριν της πάρει τη ζωή», ήταν µερικοί από τους τίτλους της «Απογευµατινής» που αναφέρονταν στη φρικτή δολοφονία, ενώ ιδιαίτερη µνεία είχε γίνει και στην «παράδοση-θρίλερ» του πατέρα της 13χρονης, που «πήγε στο µοναστήρι των “ροκ” µοναχών και είπε ότι είναι αθώος…».


Με πληροφορίες από τα “ΝΕΑ” , Parapolitika.gr και την «Κυριακάτικη Απογευματινή» στις 13/04/2024

Ελληνική δικαιοσύνη!!!
ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα; τι σε συνταράσσει τόσο πολύ;
έχετε κάνει σοβαρά σφάλματα στον τίτλο αναφέρεστε σε πατροκτόνο στο κείμενο σε παιδοκτονία και παιδοκτονία κάποιος πρέπει να σας πει ότι η παιδοκτονία είναι πλημμέλημα και το διαπράττει μόνον μητέρα αμέσως μετά τον τοκετό..εδώ όμως ο κατάδικος είχε διαπράξει κακούργημα: ανθρωποκτονία με δόλο