Χαστούκι στην παγκόσμια συνείδηση: Συγκλονίζει το βίντεο του παιδιού που περπατά μόνο του στην έρημο

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Min Read

Ένα ηχηρό ράπισμα στην παγκόσμια συνείδηση και μια κραυγή αγωνίας για την έλλειψη ανθρωπιάς αποτελεί το συγκλονιστικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με ένα παιδί να περιπλανιέται μόνο του, ξυπόλητο, ανάμεσα στους αμμόλοφους στην έρημο Σαχάρα.

-Advertisement-
fitcare

Το περιστατικό καταγράφηκε κάπου ανάμεσα στη Λιβύη και το Τσαντ. Αυτό φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε η Mediterranea και έδωσε στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες η οργάνωση Refugees in Libya.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία το αγοράκι, προφανώς 4 ή 5 ετών, διασώθηκε και παραδόθηκε στη λιβυκή αστυνομία στην Κούφρα. «Δεν ήταν προστατευμένος μέσα στους τοίχους του σπιτιού του, ούτε στην αγκαλιά ενός γονιού. Μόνος όμως, στη μέση της ερήμου. Το παιδί σε αυτό το βίντεο δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα», καταγγέλλει η μη κυβερνητική οργάνωση.

Δεν είναι σαφές τι συνέβη με τους γονείς του. Η Λιβύη αποτελεί σημείο προορισμού και κυρίως διέλευσης μεταναστών. Τον Δεκέμβριο του 2023 υπήρχαν περισσότερες από 706 χιλιάδες στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν εισέλθει από την Αίγυπτο, τον Νίγηρα, το Σουδάν ή το Τσαντ.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

πηγή https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1639817/xastoyki-stin-pagkosmia-syneidisi-sygklonizei-to-vinteo-tou-paidioy-pou-perpata-mono-tou-stin-erimo

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *