Δικαστήριο της Αυστραλίας καταδίκασε σήμερα τον Χαμντί Αλ Κουντσί που κατάγεται από το Σίδνεϊ για τη στρατολόγηση έξι νέων, προκειμένου να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να πολεμήσουν στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους και της αλ Κάιντα στη Συρία.
Ο 42χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το δικαστήριο για το ρόλο που είχε στη στρατολόγηση των νέων μελών, το 2013.
Σύμφωνα με το νέο αντιτρομοκρατικό νόμο που ψηφίστηκε το 2014, οι Αυστραλοί πολίτες είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης άνω των 10 ετών, εάν αποδεχτεί ότι ταξίδεψαν στο εξωτερικό και σε περιοχές όπου δραστηριοποιείται το Ισλαμικό Κράτος, όπως η πόλη Ράκκα στη Συρία.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.