Υποδυόμενοι τους Καλούς Σαμαρείτες, οι κλέφτες αποκτούν εύκολη πρόσβαση στην καμπίνα του οχήματος, αφαιρώντας πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και ό,τι άλλο πολύτιμο φέρει στο ΙΧ του ο οδηγός.
Με τις κλοπές αυτοκίνητων να συνεχίζουν να αποτελούν μάστιγα, οι ιδιοκτήτες ΙΧ γίνονται όλο και πιο υποψιασμένοι και εφοδιάζουν τα αυτοκίνητά τους με αντικλεπτικά μέσα που υψώνουν τοίχο προστασίας απέναντι στους αετονύχηδες.
Σύμμαχός τους οι αυτοκινητοβιομηχανίες που εφευρίσκουν συνεχώς νέα συστήματα τα οποία καθιστούν τα αυτοκίνητα σχεδόν απόρθητα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι μακρυχέρηδες δεν βρίσκουν τρόπους προκειμένου να εισέρχονται στην καμπίνα των οχημάτων και να αφαιρούν πολύτιμα αντικείμενα.

Πολλές φορές μάλιστα αρκεί να υποδυθούν τους… Καλούς Σαμαρείτες. Ειδικότερα, οι κλέφτες έχουν βάλει στο «μάτι» τα πολυσύχναστα πάρκινγκ αυτοκινήτων, όπου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να εξασκήσουν το νέο τους κόλπο.
Μόλις ο οδηγός-στόχος τους, είναι έτοιμος να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο ή να αποβιβαστεί από αυτό, ένα μέλος της σπείρας αφήνει στο πάτωμα ένα αντικείμενο, όπως κλειδιά ή κέρματα και στη συνέχεια τον ενημερώνει ότι έχασε κάτι. Όταν ο οδηγός πλησιάζει το αντικείμενο προκειμένου να ελέγξει αν είναι δικό του, ένα άλλο μέλος της συμμορίας εισέρχεται από την πόρτα του συνοδηγού στην καμπίνα και αρπάζει ό,τι πολύτιμο βρει, όπως πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και τσάντες.

Τέτοια περιστατικά έχουν σημειωθεί σε αρκετές ισπανικές πόλεις, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τις αστυνομικές αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προτρέποντας τους οδηγούς να ελέγχουν προσεκτικά τον περιβάλλοντα χώρο του οχήματος προτού εισέλθουν ή εξέλθουν στο/από το αυτοκίνητο.
Παράλληλα, αν κάποιος τους ενημερώσει ότι έχασαν ένα αντικείμενο, τότε προτού βγουν από το αυτοκίνητο καλό είναι να τσεκάρουν αν έχουν όλα τα αντικείμενά τους μαζί τους και να κλειδώσουν τις πόρτες του ΙΧ.
Θυμίζουμε ότι ένα ακόμα δημοφιλές κόλπο των κλεφτών είναι αυτό του σπασμένου καθρέπτη. Κινούμενοι μέσα σε ένα ΙΧ, προσεγγίζουν σε απόσταση αναπνοής το όχημα-στόχο τους και εκσφενδονίζουν πάνω σε αυτό ένα αντικείμενο, όπως μια πέτρα, ώστε να παραχθεί ένας θόρυβος που παραπέμπει σε πρόσκρουση. Στη συνέχεια επιρρίπτουν ευθύνες στον οδηγό, ζητώντας από αυτόν αποζημίωση για τη ζημιά που του προκάλεσε στον δικό τους καθρέπτη. Φυσικά, ο καθρέπτης του οχήματος των κλεφτών ήταν από πριν σπασμένος.
carandmotor.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.