Κατερίνα Στεφανίδη: Ποια η νέα Ελληνίδα Χρυσή πρωταθλήτρια έκπληξη. Βιογραφικό video

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
7 Min Read

Ποια είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, νέα Χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ; Το βιογραφικό της Κατερίνας Στεφανίδη.

-Advertisement-

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η βασίλισσα της Ευρώπης στο επί κοντώ.

Με εμφάνιση που ταιριάζει στις πραγματικά μεγάλες αθλήτριες του αθλήματος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ολλανδίας με επίδοση 4.81, που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, επικρατώντας κατά κράτος των αντιπάλων της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4.55, 4.65 και 4.70 σκορπώντας… τρόμο στις υπόλοιπες φιναλίστ. Μόνο η Γερμανίδα Ρίζικ κατάφερε να την ακολουθήσει μέχρι τα 4.70, τα οποία πέρασε με την τελευταία προσπάθειά της, αλλά δεν είχε το κουράγιο να συνεχίσει περεταίρω. Έτσι κι αλλιώς δεύτερη θα έμενε, αφού είχε κάνει περισσότερες προσπάθειες.

- Advertisement -

Έτσι κάθησε μαζί με τις άλλες κοπέλες να παρακολουθήσει το σόου της Κατερίνας Στεφανίδη, η οποία πέρασε με την τρίτη προσπάθεια το 4.81 και στη συνέχεια δοκίμασε στα 4.94, όπου όμως είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

To ασημένιο μετάλλιο κατέληξε στα χέρια της Ρίζικ, η οποία με την τελευταία επιτυχημένη προσπάθειά της στα 4.70 πέταξε εκτός βάθρου τη Νικόλ Κυριακοπούλου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Νικόλ ήταν τρίτη με άλμα στα 4.55 (απέτυχε τρεις φορές στα 4.65), όμως η Γερμανίδα την άφησε τελικά τέταρτη. Τρίτη ήταν η Σουηδέζα Αντζέλικα Μπένγκστον με 4.65.

H Κατερίνα Στεφανίδη (γεννημένη στις 4 Φεβρουαρίου 1990), αθλήτρια του άλματος επί κοντώ, διαγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012. Έχει ρεκόρ 4.86 μέτρα στον ανοιχτό και 4.90 μέτρα στον κλειστό στίβο. Ήταν τρίτη το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Επίσης, ήταν δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 και στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Κλειστού το 2015.

Κατερινα Στεφανιδη Βιογραφικο

2005 – 2010

Η Κατερίνα Στεφανίδη γεννήθηκε στην Αθήνα, και φοίτησε στο 1ο γυμνάσιο της Παλλήνης όπου και κέρδισε τα εθνικά πρωταθλήματα. Έσπασε τα Εθνικά σχολικά ρεκόρ κερδίζοντας το χρυσό στην Γυμνασιάδα του 2006. Μεγαλώνοντας έσπασε όλα τα παγκόσμια ρεκόρ στην ηλικία της ενώ έσπασε και το Παγκόσμιο ρεκόρ νέων (κάτω των 18) με άλμα στα 4,37 μ. Η πρώτη της διεθνής εμπειρία ήτανε στα 15 της όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα το 2005 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στο Μαρακές όπου και κέρδισε με 4,30. Το 2007 στο Παγκόσμιο Νέων που έγινε στην Οστράβα έφτασε την δεύτερη θέση με 4,25μ. Το 2008 κέρδισε το χάλκινο με 4,25μ στο World Junior Championship στο Μπίντκος της Πολωνίας. Την ίδια χρονιά κέρδισε υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και ξεκίνησε να αγωνίζεται με τους Στάνφορντ Κάρντιναλς. Είναι αυτή τη στιγμή υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα της Ψυχολογίας της Dr Τζίν Α. Μπρούερ και προπονείται υπο την καθοδήγηση του Ολυμπιονίκη Νίκ Χάισονγκ.

2011 – 2013

To 2011, ήταν δεύτερη στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα (NCAA) κλειστού στίβου, με 4,40. Την ίδια χρονιά υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο Pac-10 με ένα άλμα στα 4,28μ ενώ ήταν τρίτη στo Αμερικάνικο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου (NCAA) με 4.40 μ.Ήτανε δεύτερη στους Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 στην Οστράβα και τρίτη στην Πανεπιστημιάδα στο Σεντζέν, στην Κίνα με ισοφάριση του προσωπικού της ρεκό στα 4.45μ. Στη πρώτη της χρονιά σαν ενήλικας η Στεφανίδη έφτασε την τρίτη θέση στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα (NCAA) κλειστού στίβου (4.35).

Το 2012 έγινε ξανά πρωταθλήτρια στο Pac-12, που έγινε στο Όρεγκον με επίδοση 4,48μ. Ένα μήνα αργότερα έγινε πρωταθλήτρια στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα στο Ντές Μοινες, στην Αιόβα με 4.45μ. Το ρεκόρ της σαιζόν έγινε στο Λίβερμορ της Καλιφόρνια με 4,51μ και επιτεύχθηκε τον Ιούλιο του 2012, που είναι και το εθνικό ρεκόρ της Ελλάδος για κάτω των 23 ετών.

2014 – 2016

Το 2014 στο κλειστό στίβο βελτίωσε την επίδοση της στα 4,55μ. Στον ανοικτό στίβο την ίδια χρονιά βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ στα 4,57μ και πέτυχε νέο ρεκόρ στα 4,60 στο Ντάιμοντ Λίγκ της Νέας Υορκής, όπου κατέκτησε την 4η θέση. Την ίδια χρονιά, διαγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων που έγινε στο Ταλίν, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και κερδίζοντας με άλμα στα 4,55μ. Βελτίωσε την προσωπική της επίδοση στο Ντάιμοντ Λίγκ της Γλασκόβης με 4,65μ, παίρνοντας την τρίτη θέση. Μία εβδομάδα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατάφερε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το προσωπικό της ρεκόρ με ένα μεγάλο άλμα στα 4,71 που ισοφάρισε και το εθνικό ρεκόρ της Ελλάδος για τον ανοικτό στίβο. Οι επιδόσεις της, την βοήθησαν να είναι στην λίστα των αθλητών που κέρδισε χορηγία από την ΕΟΕ με στόχο την Ολυμπιάδα του 2016.

Κατάφερε να προκριθεί εύκολα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2014, ενώ στον τελικό πέτυχε το καλύτερο της αποτέλεσμα κερδίζοντας το ασημένιο μετάλιο με άλμα στα 4,60μ. Πήρε την τρίτη θέση στο μίτινγκ του Μπέρμινχαμ με 4.57μ, ενώ ήταν δεύτερη στη συγκεντρωτική βαθμολογία του Ντάιμοντ Λίγκ για το 2014.

Το 2015 ξεκίνησε ιδανικά για εκείνην κερδίζοντας τα Millrose Games me 4.60 μ. Βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ με 4.77 μ., ενώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Πράγας κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με 4.75 μ.

Στις 17/03/2016, η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξήχθη στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ[1].

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς την πρωταθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Άλμα Επί κοντώ στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Άμστερνταμ απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η κορυφαία ευρωπαϊκή επίδοσή σας, η οποία έρχεται να προστεθεί στις πολλές μεγάλες επιτυχίες σας, τιμά την Ελλάδα και την γενιά σας και μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι, τόσο για τις ικανότητές σας όσο και για την μελλοντική σας προοπτική. Θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη για την συνέχεια, ιδίως εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο», αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος στο τηλεγράφημα.

Δείτε βίντεο από την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου από την Κατερίνα Στεφανίδη:


Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *