Συνέντευξη – Μελέτης Μελετόπουλος : “Πανίσχυρο κράτος η Ελλάδα – ας κοπιάσουν οι Τούρκοι” – ΒΙΝΤΕΟ

Στον Πάνο Κατσώνη και την εκπομπή "Ανοσία στην Ανοησία" μίλησε ο Μελέτης Μελετόπουλος διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης, εκπαιδευτικός και Λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής που διδάσκει επίσης στην Σχολή Πολέμου Αεροπορίας.

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read
Highlights
  • Η Ελλάδα είναι πανίσχυρο κράτος. Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαικής Ένωσης του ΟΗΕ, έχουμε ισχυρούς συμμάχους, ετέρους, έχουμε αμερικανικές βάσεις στην Κρήτη και στην Θράκη και στην Θεσσαλία

Στον Πάνο Κατσώνη και την εκπομπή “Ανοσία στην Ανοησία” μίλησε ο Μελέτης Μελετόπουλος διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης, εκπαιδευτικός και Λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής που διδάσκει επίσης στην Σχολή Πολέμου Αεροπορίας.

Ο κ. Μελετόπουλος αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα του γεωοπολιτικού χάρτη κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

“…δεν μπορεί η Τουρκία για πολύ καιρό να υποδύεται στους μεν και να συνεργάζεται με τους δεν. Αυτό έχει κοντά ποδάρια. Το έχει άλλωστε αποδείξει και η ιστορία. Μέχρι στιγμής έχει πιάσει η πολιτική αλλά δεν ετέθη προ του μεγάλου διλλήματος“.

Σε ότι έχει να κάνει με την στάση της Ελλάδας στο μεσοανατολικό ο κ. Μελετόπουλος τόνισε: “Εξ’ αντικειμένου και ενώ η Ελλάδα έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις με τις αραβικές χώρες είναι στρατηγικός ετέρος με το Ισραήλ. Το Ισραήλ χρειάζεται την Κύπρο και την Ελλάδα ώστε να έχει επικοινωνία με την Δύση αλλιώς θα βρεθεί αποκομμένο ενώ την ίδια ώρα η Ελλάδα βλέπει στο Ισραήλ το μοναδικό σύμμαχο έναντι της Τουρκίας και τον αναθεωρητισμό που μας περιβάλλει”.

Για την πολεμική ρητορική των Τούρκων απέναντι στην Ελλάδα ο κ. Μελετόπουλος τόνισε:

“Οι Τούρκοι μπλοφάρουν. Αλλά επειδή η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία μας διακατέχονται από μια ανασφάλεια απέναντι σε μια στρατιωτική σύγκρουση, δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία ανασφάλεια. Η Ελλάδα είναι πανίσχυρο κράτος. Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαικής Ένωσης του ΟΗΕ, έχουμε ισχυρούς συμμάχους, ετέρους, έχουμε αμερικανικές βάσεις στην Κρήτη και στην Θράκη και στην Θεσσαλία. Έχουμε ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις, λαό με φρόνημα, ας κοπιάσουν λοιπόν.

Εμείς δεν πρόκειται ούτε να αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά μας, ούτε να μοιραστούμε το Αιγαίο ούτε να δεχθούμε στην Κύπρο μια λύση που θέλουν εκείνοι. Προσπαθούν κάποια με μισόλογα να κατευνάσουν τους Τούρκους και με την λογική θα δούμε, θα δούμε, θα δούμε.

Όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι και οι Τούρκοι αγριέψουν αρχίζουμε νέο κύκλο κατευνασμού. Και συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Εσείς νομίζετε ότι οι Αμερικανοί θεωρούν σοβαρή αυτή την διπλωματία. Τις υποκλίσεις στον Ερντογάν και όλα τα υπόλοιπα και τα χαμογελάκια όταν συναντώνται τούρκοι και Έλληνες Υπουργοί. Πως γίνεται να τα θεωρούν σοβαρά όταν έχεις απέναντι σου μια χώρα που είναι στην λογική του Casus Belli και σε απειλεί;…“.

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *