Mιχάλης Χρυσοχοϊδης: “Σχεδόν μηδενική η εγκληματικότητα σε Φθιώτιδα και Στερεά Ελλάδα” – Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων στην Αμφίκλεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι μεταρρυθμίσεων, που στοχεύουν στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ανταπόκρισής της στις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που βρέθηκε σήμερα στη Λαμία, “εισάγονται βασικοί πυλώνες αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού, οι οποίοι θα διαμορφώσουν το μέλλον της αστυνόμευσης στην Ελλάδα”

“Θωρακίζουμε τη χώρα”

Οσον αφορά στην ασφάλεια της χώρας ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στην θωράκιση του Έβρου τόσο με τον τοίχο όσο και με ενισχυμένη επιτήρηση από τους συνοριοφύλακες, ενώ για την εγκληματικότητα υπογράμμισε ότι το κύριο βάρος “κουβαλά” η Αθήνα, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η μετακίνηση αστυνομικών υπαλλήλων από την περιφέρεια προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της πρωτεύουσας.

“Η Φθιώτιδα έχει σχεδόν….μηδενικούς δείκτες εγκληματικότητας (!)

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η δήλωση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη για την περιοχή μας, αφού όπως υπογράμμισε, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ η Φθιώτιδα έχει σχεδόν… μηδενικούς δείκτες εγκληματικότητας!

Αν και εκφράστηκαν αντιρρήσεις, ο κ. Χρυσοχοϊδης παρέμεινε στα στοιχεία της Αστυνομίας, ενώ δεσμεύτηκε ότι παρά το ότι ενισχύονται με νέο προσωπικό οι υπηρεσίες της Αθήνας, οι αστυνομικοί της Φθιώτιδας που έχουν μετακινηθεί στην πρωτεύουσα για καλύψουν τις ανάγκες της, θα επιστρέψουν – άγνωστο πότε- στις οργανικές τους θέσεις.

Τα καλά νέα – Ιδρύεται Σχολή Αστυφυλάκων στην Αμφίκλεια

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στα τοπικά ΜΜΕ ο Υπουργός ανακοίνωσε την χρηματοδότηση της σχολής με το ποσό να φτάνει τα 3,5 εκατομμύρια για την ανακαίνιση και την επέκταση των υπαρχόντων υποδομών.

Δεσμεύτηκε μάλιστα να επισκεφθεί την Αμφίκλεια ξανά το προσεχές διάστημα προκειμένου να συζητήσει λεπτομέρειες για τη υλοποίηση του έργου, με τη Δήμαρχο Αθανασία Στιβακτή.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *