Ουκρανία: Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει το 2025 λέει ο Ζελένσκι – Ματαιοπονεί απαντά η Ρωσία

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Το σχέδιό του για τη νίκη αποκάλυψε σήμερα, Τετάρτη (16.10.24) σε μία ομιλία στο Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αφού προηγουμένως επισκέφθηκε τους συμμάχους του στη Δύση προκειμένου να τους πείσει να τον βοηθήσουν να νικήσει τη Ρωσία.

«Είναι για όλους εμάς, τους Ουκρανούς, που ετοιμάστηκε το σχέδιο νίκης», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελέσνκι ενώπιον των βουλευτών, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της προεδρίας στο Facebook.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε πως αν το «σχέδιο νίκης» του εφαρμοστεί τώρα, μπορεί να καταστεί δυνατό να τελειώσει ο πόλεμος με τη Ρωσία το αργότερο το επόμενο έτος.

Το «σχέδιο νίκης» εξαρτάται από την επείγουσα δράση και την ενότητα μεταξύ των εταίρων της Ουκρανίας και αποσκοπεί να ενισχύσει τη θέση της Ουκρανίας αρκετά ώστε να τελειώσει ο πόλεμος, είπε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος απέρριψε την παραχώρηση εδάφους στη Ρωσία ή το να δεχθεί ένα πάγωμα της γραμμής του μετώπου, εκτιμώντας πως το Κρεμλίνο πρέπει να χάσει τον πόλεμο που ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2022.

«Η Ρωσία πρέπει να χάσει τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Δεν μπορεί να υπάρξει ‘πάγωμα’ του μετώπου. Δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή σε ό,τι αφορά το έδαφος της Ουκρανίας ή την κυριαρχία της», είπε και πρόσθεσε πως η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της πρέπει να «αναγκάσουν τη Ρωσία να συμμετάσχει σε μία Σύνοδο Κορυφής για την ειρήνη και να είναι έτοιμη να θέσει τέλος στον πόλεμο».

Κρεμλίνο: Ας ξεμεθύσει το Κίεβο – Ματαιοπονεί

Το Κίεβο πρέπει να καταλάβει τις αιτίες που οδήγησαν στη σύρραξη, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, την ώρα που ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλούσε στην ουκρανική Βουλή για το σχέδιο νίκης.

Αναφερόμενος στο «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι, ο Πεσκόφ κάλεσε το Κίεβο «να ξεμεθύσει» και να καταλάβει τη «ματαιότητα της πολιτικής του».

Είπε ακόμη ότι το σχέδιο νίκης είναι πιθανότατα το ίδιο με αυτό των ΗΠΑ, να πολεμούν εναντίον της Ρωσίας «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».

Ο Πεσκόφ είπε ότι με τον καιρό το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο θα κατανοήσει ότι οι τόσες δαπάνες υπέρ της Ουκρανίας είναι αχρείαστες και δεν συνάδουν με τους στόχους για οικονομική ανάπτυξη.

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *