Ο Κασσελάκης φτιάχνει κόμμα μέσα στο κόμμα και μετράει τις δυνάμεις του

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
6 Min Read

Κόμμα μέσα στο κόμμα φτιάχνει ο Στέφανος Κασσελάκης αφού από χθες δημιούργησε μία πλατφόρμα για τον «δικό μας ΣΥΡΙΖΑ». Σε αυτήν θα γραφτούν πολίτες που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη και επιθυμούν να τον στηρίξουν στην εκλογική διαδικασία.

Στην πραγματικότητα με την κίνηση αυτή ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επιχειρεί να μετρήσει τις δυνάμεις του, καθώς δεν εχει πρόσβαση στο μητρώο των μελών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση, δε, αυτά που λέγονται – ότι τη μάχη θα κρίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθούσαν τον Αλέξη Τσίπρα και μετά την αποχώρηση του πήγαν στο σπίτι τους – οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη έχουν αποφασίσει να δουν με τι ποσοστό θα πάνε στο συνέδριο.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα η κίνηση αυτή αναμένεται να απασχολήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι όχι μόνο δεν σκοπεύει να αποσυρθεί ο Στέφανος Κασσελάκης από την κούρσα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σκοπεύει και να κλιμακώσει την κρίση. Οι 87 μιλούν για πραξικόπημα και για κλιμάκωση της κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιώργος Παναγιώτοπουλος – που μέχρι πρότινος στήριζε τον Στέφανο Κασσελάκη ζήτησε από τους πολίτες να μην μπουν στην πλατφόρμα «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» γιατί θα υπάρξει θέμα με τα προσωπικά τους δεδομένα και οποίος επιθυμεί να εγγραφεί να μπει στο isyriza.

Οι «κουκουλοφόροι» και η «5η φάλαγγα» στον ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ στην συνέντευξη που έδωσε χθες στο STAR ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε να αποδέχεται την πρόταση μομφής, λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, είπε: «Έχουμε το δικό μας κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικά πρόεδρο. Το κόμμα είναι η βάση του. Και το συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του. Η πρόβλεψή μου δυστυχώς είναι ότι θα αναβληθεί γιατί γνωρίζουν ότι η βάση αυτή τη στιγμή βράζει».

«Το κόμμα πρέπει να δείξει ότι παραμένει δημοκρατικό. Αν υπάρχει αναβολή θα προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες…». Με την φράση του αυτή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος ξεχνώντας προφανώς ότι για την πραγματοποίηση του χρειάζεται να ψηφίσουν 35.000 μέλη τα οποία πρέπει να είναι εντάξει στις οικονομικές υποχρεώσεις του.

Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ως τιμητής της Αριστεράς, την στιγμή που ο ίδιος έχει κάνει λόγο για 5η φάλαγγα στο κόμμα του και για κουκουλοφόρους. Οι, δε, συνεργάτες του έχουν μιλήσει για Σταλινικές μεθόδους και πρακτικές φασιστικής αντίληψης, ενώ μόλις χθες ο συνεργάτης του πρώην προέδρου, Νίκος Μωραΐτης, αποκάλεσε τα στελέχη χουντικά σταγονίδια. Επιτέθηκε, δηλαδή, εναντίον των στελεχών που έχουν κάνει φυλακή, έχουν βασανιστεί και η αριστερά τα τιμά για την αντιστασιακή τους δράση.

Παρ’ όλ’ αυτά ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξη του ανέφερε ότι: «Δε μπορεί να αφήσουμε αυτή την κατάσταση να αμαυρώσει την ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα. Πρέπει να έχουμε συνέδριο, να μην υπάρχουν τεχνητά κολλήματα και θα είμαστε από πάνω μέχρι την εκλογή προέδρου».

Στον απόηχο των επεισοδίων στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Κασσελάκης καταδίκασε τις συμπεριφορές έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης, ενώ σχολίασε για το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «δεν έχει καμία αρμοδιότητα και εξουσία» η Κεντρική Επιτροπή «να αποκλείσει κανένα πρόσωπο». «Αυτές οι ανακοινώσεις που έχουν βγει είναι πραγματικά σοκαριστικές» τόνισε, με φόντο την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η οποία έκανε λόγο για «αμετάκλητη» απόρριψη της υποψηφιότητάς του και διερωτήθηκε «ποιος διοικεί αυτό το κόμμα αυτή τη στιγμή;».

Δεν απάντησε, ωστόσο, με σαφήνεια στο τι θα κάνει αν δεν καταφέρει να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές. Είπε, απλώς, ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι συμβαίνει με τη Ρένα Δούρου

Την ίδια στιγμή φουντώνουν τα σενάρια για την υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου. Οι πληροφορίες λένε ότι η πρώην περιφερειάρχης θα το σκεπτόταν να κατέβει αν αποσυρόταν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα ήθελε να εμφανιστεί ως μία ενωτική υποψηφιότητα. Με δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει ότι θα καταθέσει την υποψηφιότητα του στο συνέδριο δεν φαίνεται πιθανό το σενάριο αυτό να προχωρήσει.

Εν τω μεταξύ πολλά στελέχη της ομάδας Κασσελάκη εμφανίζονται μπερδεμένα για το τι θα κάνουν την επόμενη μέρα του συνεδρίου και εφόσον ο Στέφανος Κασσελάκης χάσει κάθε πιθανότητα για να ηγηθεί του κόμματος.

Ο βουλευτής Κέρκυρας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, εμφανίστηκε να υποστηρίζει ότι «αν αποκλείσουν με παράνομο, αντικαταστατικό τρόπο τον κ. Κασσελάκη θα σκεφτώ πάρα πολύ αν θα παραμείνω εκεί».

Η Θεοδώρας Τζάκρη από την άλλη ανέφερε ότι: «Θα παραμείνω στο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω τον κ. Κασσελάκη στο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος στον ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνει».

Από την πλευρά των 87 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «όποιες υποψηφιότητες εγκριθούν στις 24 Οκτώβριου αυτές και μόνο αυτές πάνε στο συνέδριο».

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στο πρώην πρόεδρο δήλωσε πως «ήταν απολύτως ανεπαρκής όλη αυτή η διαδρομή ως προς τα συμφέροντα και του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας».

«Μας έχει τραυματίσει αλλά όλες οι πληγές γιαίνουν. Και εγώ είμαι γιατρός όπως ξέρετε», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, ενώ ο Νίκολας Φαραντούρης τόνισε: «πιστεύω ότι μπορώ να ηγηθώ, ενώνοντας και όχι διχάζοντας, πολλαπλασιάζοντας και όχι διαιρώντας».

Το προχθεσινό πηγαδάκι της Όλγας Γεροβασίλη του Νίκου Παππά και του Αλέξη Χαρίτση φουντώνουν επίσης τα σενάρια, πως με τον Στέφανο Κασσελάκη εκτός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει αναθέρμανση των σχέσεων με τη Νέα Αριστερά.

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *