Ναυάγιο στην Κω: Λάθος του χειριστή η πιθανή αιτία της τραγωδίας με τους 4 νεκρούς μετανάστες

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Τραγωδία με μετανάστες εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης (15.10.24) στην Κω, όταν ναυάγησε το σκάφος το οποίο τους μετέφερε, στη θέση Ψαλίδι.

Από το ναυάγιο που σημειώθηκε στη θέση Ψαλίδι, ανοιχτά της Κω, έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα. Δύο γυναίκες και δύο μικρά παιδιά ηλικίας 3 και 5 ετών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, εντός της βάρκας βρίσκονταν 31 επιβαίνοντες που επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας από τα τουρκικά παράλια. Στο σημείο επιχείρησαν τρία σκάφη του Λιμενικού και ένα ιδιωτικό όπου κατάφεραν να διασώσουν 27 άτομα, ανάμεσά τους και ένα βρέφος.

Πληροφορίες του Open αναφέρουν πως οι μετανάστες βρέθηκαν μέσα στη θάλασσα από λάθος του χειριστή.

Δύο παιδιά μεταξύ των νεκρών

Παρά τις προσπάθειες, τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί και συγκεκριμένα δύο γυναίκες και δύο παιδιά ηλικίας 3 και 5 ετών.

Ασθενοφόρα και οχήματα του Λιμενικού παρέλαβαν τις τέσσερις σορούς καθώς και τους διασωθέντες.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές με ανέμους έως και 4 μποφόρ.

«Δε θα ξεχάσω ποτέ τα δύο νεκρά παιδιά» 

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της παιδιάτρου του νησιού, Βιολέτας Μπεάτας Μολέντα, στο newsit.gr

«Με πήραν τηλέφωνο το απόγευμα ότι έγινε ένα ναυάγιο και το ΕΚΑΒ θα φέρει τα θύματα. Πήγα κατευθείαν στα επείγοντα και βρήκα δύο νεκρά παιδάκια τεσσάρων με πέντε χρόνων.

Στη συνέχεια είδα ότι φέρανε ένα βρέφος μούσκεμα του έβγαλα τα ρούχα του γιατί πάγωνε, το σωματάκι του είχε μελανιάσει, ήταν μπλε.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Έτρεξα γρήγορα στο τμήμα το παιδιατρικό να βρω κάποιο ρουχαλάκι να το ντύσω και του ετοίμασα γαλατάκι να το ταΐσω. Επανήλθε το μωράκι πλήρως και μου χαμογέλασε, ήταν ήρεμο, ζεστό και ευχαριστημένο.

Μετά ήρθε ο λιμενικός και το πήρε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα δύο νεκρά παιδιά που είδα και λέω τι κόσμος είναι αυτός… Τίποτα άλλο».

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *