Σημαντική νομοθετική παρέμβαση για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών πολιτών προς τις Περιφέρειες

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Με παρέμβαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμπεριελήφθη στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, διάταξη που αφορά την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών πολιτών προς τις Περιφέρειες.

Η συγκεκριμένη διάταξη υπερψηφίστηκε και αποτελεί ήδη Νόμο του Κράτους. Επισημαίνεται, ότι είναι η πρώτη φορά που αντίστοιχος Νόμος συμπεριλαμβάνει τις Περιφέρειες και όχι μόνο τους Δήμους.

Ο Νόμος δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, ανταποδοτικού χαρακτήρα, με ευνοϊκούς όρους για τους οφειλέτες, όπως:

  • Απαλλαγή από τόκους και προσαυξήσεις.
  • Καθορισμό του αριθμού των δόσεων αποπληρωμής.

Η ιδιαιτερότητα της ρύθμισης είναι πως από τις Περιφέρειες της χώρας, μόνο αυτή της Στερεάς Ελλάδας -και συγκεκριμένα η Π.Ε. Βοιωτίας- έχει ανταποδοτικά τέλη, λόγω της άρδευσης του Κωπαϊδικού Πεδίου.

Μετά την υπερψήφιση της διάταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε συχνά και παραγωγικά με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, τον οποίο και ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή του σε αιτήματα που αφορούν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και σε γενικότερα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης μέσα από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Αποτέλεσμα της πρόσφατης συνεργασίας μας είναι η εφαρμογή μιας πολιτικής που συνδυάζει την χρηστότητα στην οικονομική διαχείριση με την στήριξη των πολιτών, οι οποίοι καλόπιστα θέλουν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης τόνισε: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη που, άμεσα, ανταποκρίθηκε στην εισήγηση μου, μιλώντας με τον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος την αποδέχθηκε, λύνοντας σημαντικά προβλήματα σε καλλιεργητές με συσσωρευμένες μακροχρόνιες  οφειλές, που αφορούν τα τέλη άρδευσης των κτημάτων τους στην  Κωπαΐδας. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του Νόμου, σίγουρα θα δώσουν μια βαθιά ανάσα σε ανθρώπους που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους»

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *