Γ. Οικονόμου από Νοσοκομείο Λαμίας: Η Λαμία θα έχει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα ΤΕΠ της Ελλάδας

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Συνάντηση εργασίας Γ. Οικονόμου με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του ΓΝΛ

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην Υπουργός, κ. Γιάννης Οικονόμου, είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (ΓΝΛ), κ. Ανδρέα Κολοκυθά, και τον Υποδιοικητή, κ. Γεώργιο Καραβάνα.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι εργασίες αναδιαρρύθμισης, ανακαίνισης και αναβάθμισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Λαμίας. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 5,2 εκ ευρώ που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας:

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξασφάλισε πόρους ύψους 5,2 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τους οποίους όχι απλά θα ανακαινιστεί, αλλά θα ανακατασκευαστεί πλήρως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα ΤΕΠ της Ελλάδας. Ουσιαστικά θα έχουμε ένα νοσοκομείο μέσα στο νοσοκομείο, με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες της Λαμίας και της Φθιώτιδας και καλύτερες συνθήκες για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που άξια στελεχώνει το Νοσοκομείο της πόλης μας.

Όλες οι εξετάσεις θα διενεργούνται εντός ΤΕΠ, γεγονός που θα σημάνει την αποφυγή της άσκοπης μετακίνησης των ασθενών σε άλλους χώρους για τη διενέργειά τους και θα έχει άμεσο αντίκτυπο στη δραστική μείωση του χρόνου αναμονής και εξυπηρέτησης των επειγόντων περιστατικών.

Αυτό προκύπτει από τη δυνατότητα που θα έχει το ΤΕΠ να υποδέχεται μεγαλύτερο όγκο ασθενών, εξασφαλίζοντας καλύτερη και κυρίως ταυτόχρονη εξυπηρέτηση περισσοτέρων ασθενών.

Η δημόσια υγεία είναι πολύτιμο αγαθό. Σε ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα για τους πολίτες και αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση της πολιτείας.

Με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που υπάρχουν και των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν προχωράμε βήμα- βήμα στην ενίσχυση του ΕΣΥ σε όλα τα επίπεδα».

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *