Αγγλία – Ελλάδα: Βαριά «σκιά» ρίχνει ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ στον αγώνα του κατάμεστου Wembley

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Υπό κλίμα βαθύτατης θλίψης, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Μπάντοκ, η Εθνική Ελλάδας και η εθνική Αγγλίας καλούνται απόψε (10.10.2024, 21:45, Newsit.gr, Novasports, Alpha) να βάλουν στην άκρη τα συναισθήματά τους, να δείξουν ότι ακολουθούν τις προσταγές της UEFA και να αγωνιστούν στο Wembley, σε ματς για την 3η αγωνιστική του Nations League.

Η είδηση του θανάτου του ποδοσφαιριστή της Εθνικής, Τζορτζ Μπάλντοκ, παραμονές του Αγγλία – Ελλάδα, σκόρπισε βαθιά θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη Γαλανόλευκη. Ο μεγάλος αγώνας στο “Wembley” μπαίνει σε… δεύτερη θέση, με τους διεθνείς να βρίσκονται σε “σοκ”, μετά το θάνατο του συμπαίκτη τους.

Όπως έγινε γνωστό οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια κόντρα στην Αγγλία σε ένδειξη πένθους. Επίσης στην εντός έδρας αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με την Ιρλανδία, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (13.10.2024), θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

Την ίδια στιγμή, η UEFA επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι το “respect” που προωθεί στους αγώνες της, αφορά καταστάσεις που δεν επηρεάζουν τηλεοπτικά δικαιώματα. Ο άνθρωπος και η λογική, πηγαίνουν… λίγο πιο πίσω, όταν το καλεντάρι είναι φορτωμένο.

Η αναμέτρηση του “Wembley” θα λάβει χώρα σε βαρύ κλίμα, αν και δεν προβλέπεται κάποια αναβολή της λόγω του πένθους, ακόμη και για ένα τόσο σοβαρό γεγονός. Άλλωστε, το ίδιο “έργο” το έχουμε δει κι άλλες φορές στο παρελθόν. Είτε είναι τρομοκρατική επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, είτε είναι η κατάρρευση του Έρικσεν εντός αγωνιστικού χώρου, το.. αυτί της UEFA δεν “ιδρώνει”. Ο αγώνας γίνεται κανονικά.

Στο αγωνιστικό μέρος -που για τον υπόλοιπο κόσμο έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα– η Αγγλίας και η Ελλάδα μοιράζονται αυτή τη στιγμή την πρώτη θέση του 2ου ομίλου στη League B του Nations League.

Κάτω από τα γκολπόστ αναμένεται να είναι ο Βλαχοδήμος και την τετράδα της άμυνας ίσως αποτελέσουν οι Τσιμίκας, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Ρότα. Στα χαφ έχει κερδίσει έδαφος ο Σιώπης αλλά και ο Ζαφείρης, αν και γύρισε και ο Μπακασέτας. Ο Βαγγέλης Παυλίδης αναμένεται να είναι στην κορυφή της επίθεσης -μετά τον τραυματισμό του Φώτη Ιωαννίδη- και πίσω του ίσως να έχει τριάδα τους Μασούρα, Τζόλη, Μπακασέτα.

Στην Αγγλία, ο Κάρσλεϊ θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή για να δει αν θα αγωνιστεί ο Χάρι Κέιν, ο οποίος είναι αμφίβολος. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Όλα Γουότκινς θα πάρει φανέλα βασικού, ενώ “παίζεται” και η συμμετοχή του Τζακ Γκρίλις λόγω ενός χτυπήματος. Στην αποστολή κλήθηκαν και οι Κέρτις Τζόουνς, Τίνο Λιβραμέντο, ενώ δεδομένα εκτός είναι οι Κόμπι Μέινου, Έζρι Κόνσα και Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ εξαιτίας τραυματισμών.

Τα εισιτήρια έχουν κάνει φτερά, το Γουέμπλεϊ θα είναι sold-out, ενώ και περισσότεροι από 3 χιλιάδες Έλληνες αναμένονται στο ματς.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Αγγλία: Πίκφορντ – Άρνολντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Λιούις – Ράις, Γκόμες – Σάκα, Φόντεν, Μαντουέκε – Γουότκινς.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας – Κουρμπέλης, Μάνταλος (Ζαφείρης) – Μασούρας, Μπακασέτας, Τζόλης – Παυλίδης.

Διαιτητής: Αντρέα Κολόμπο (Ιταλία)

Βοηθοί: Τσίρο Καρμπόνε (Ιταλία), Τζόρτζιο Περέτι (Ιταλία)

Τέταρτος: Ματέο Μαρτσενάρο (Ιταλία)

VAR: Βαλέριο Μαρίνι (Ιταλία), Πάολο Ματσολένι (Ιταλία)

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *