Παιχνίδια στον ΣΥΡΙΖΑ πριν την κρίσιμη ΚΕ και fake news για την Επιτροπή Δεοντολογίας και τη διαγραφή Κασσελάκη

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
5 Min Read

Σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων για γερά νεύρα εξελίσσεται η αντιπαράθεση που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με αφορμή την πρόσκληση του Παύλου Πολάκη να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε ένα ολόκληρο θέμα, καθώς αρχικά υπήρξε η εντύπωση ότι η συνάντηση θα γίνει, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι οι τρεις από τους πέντε υποψηφίους δεν θα μετείχαν στη σύσκεψη.

Όπως ανέφεραν κύκλοι των υποψηφίων με δεδομένο ότι εκκρεμεί η ΚΕ στην οποία θα συζητηθεί το θέμα Κασσελάκη δεν θα μπορούσε να κλειστεί ένα τέτοιο ραντεβού. Όπως έλεγαν, μάλιστα, στελέχη της Κουμουνδούρου η σύσκεψη αυτή θα μπορούσε να δημιουργηθεί μόνο με πρωτοβουλία της Πολιτικής Γραμματείας και όχι με πρωτοβουλία ενός υποψηφίου.

Μάλιστα, καθώς ο Νίκος Παππάς όπως και η Ράνια Σβίγκου έχουν καταδικάσει το εξώδικο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ δύσκολα θα πήγαιναν σε μία τέτοια συνάντηση.

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως «προφανώς σε συνεννόηση με τα όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις», κάνοντας σαφές πως ένα τέτοιο ραντεβού θα πρέπει να γίνει υπό την «ομπρέλα» της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Νικόλας Φαραντούρης από το Στρασβούργο δεν εμφανίστηκε θετικός σε μια πρωτοβουλία που γίνεται υπό το βάρος εξωδίκων. Θετικός, αν και έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις, φαίνεται να είναι ο Απόστολος Γκλέτσος διευκρινίζοντας πως σε κάθε περίπτωση είναι άλλο μια συνάντηση που θεσμικά προκαλεί το κόμμα και διαφορετική μια συντροφική συζήτηση, την οποία δεν θα αρνηθεί, από τον Παύλο Πολάκη.

«Ναι» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και με ανάρτησή του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δε θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για ΚΕ. Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στη συνάντηση. Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια».

Ωστόσο, παρά τα αρνητικά μηνύματα ο Παύλος Πολάκης επέμεινε και το βράδυ με νέα του ανάρτηση ότι «στη συνάντηση με βάση τη συνεννόηση που έχει γίνει θα είναι παρόντες η Ράνια Σβίγκου, γραμματέας του κόμματος, ο Νίκος Παππάς ως πρόεδρος της ΚΟ…». Μάλιστα, επεσήμανε πως μέσω zoom θα συνδεθούν ο Νίκος Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος συμπληρώνοντας πως «παρά τη συμφωνία που έγινε, συνεχίζουν ύπουλα κάποιοι να προσπαθούν να ακυρώσουν τη συνάντηση για να υπηρετήσουν ιδιοτελή σχέδια!! Αύριο μετριούμαστε όλοι!!».

Η Ράνια Σβίγγου σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παύλο Πολάκη τον διαβεβαίωσε ότι κάτω από άλλες συνθήκες και εφόσον συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι, θα πήγαινε στην συνάντηση αυτή, ωστόσο μετά την άρνηση των τριών δεν θα μπορούσε να παραστεί ούτε η ίδια ούτε ο Νίκος Παππάς.

Ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα ήταν και το γεγονός ότι χθες συνεδρίασε η επιτροπή δεοντολογίας. Η είδηση για την συνεδρίαση προέκυψε από το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη και αυτό είναι περίεργο, καθώς στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία αρμοδιότητα η πλευρά του πρώην προέδρου να ενημερώνει για συνεδριάσεις οργάνων του κόμματος.

Αργά χθες το βράδυ κυκλοφόρησε, μάλιστα, ψευδή είδηση ότι η επιτροπή δεοντολογίας αποφάσισε να θέσει στο αρχείο το αίτημα Μουμουλίδη για την διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη. Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι αντίθετα με πλειοψηφία 8 έναντι 6 τα στελέχη που μετέχουν σε αυτό το όργανο η επιτροπή δεοντολογίας αποφάσισε να μη συζητηθεί το αίτημα της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη που είχε καταθέσει ο Θέμης Μουμουλίδης.

Επίσης κατέληξαν να ζητηθεί από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πίσω το εξώδικο προς το κόμμα.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία, ενώ την ίδια ώρα τα στελέχη «87» δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους σχετικά με το πώς ακριβώς σκοπεύουν να κινηθούν το Σάββατο. Μιλούν μόνο για μια «σκληρή απόφαση» που θα πάρει η Κεντρική Επιτροπή για τον πρώην πρόεδρο αν δεν κάνει κάποια κίνηση καλής θέλησης να πάρει πίσω το εξώδικό.

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *