Live Updates

Όλεθρος στη Φλόριντα από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον– Ξηλώθηκε η οροφή γηπέδου, νεκροί, τραυματίες και καταστροφές

Τη Φλόριντα διασχίζει εδώ και μερικές ώρες ο καταστροφικός τυφώνας Μίλτον - Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις

Reuters
Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read
1Post
Auto Updates

Οτυφώνας Μίλτον διασχίζει από τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

2 hr 38 min ago10/10/202410πμ31Europe/Athens

Στην κατηγορία 1 υποβαθμίστηκε ο τυφώνας Μίλτον

Ο Μίλτον υποβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο και πλέον θεωρείται κυκλώνας κατηγορίας 1 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Ο Μίλτον βρίσκεται περίπου 105 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά του Κέιπ Κανάβεραλ στη Φλόριντα, συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα που φτάνει τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο τυφώνας που έχει προκαλέσει μέσα σε λίγες ώρες ραγδαία άνοδο της στάθμης της θάλασσας, συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους που αγγίζουν τα 200 χλμ./ώρα και σφοδρές βροχοπτώσεις, σε μια περιοχή που επλήγη από τον κυκλώνα Ελίν πριν από δύο εβδομάδες.

Εκατομμύρια άνθρωποι κατά μήκος της ακτογραμμής που ξεπερνάει τα 483 χιλιόμετρα έχουν απομακρυνθεί, ενώ όσοι έχουν μείνει πίσω, διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους, την ώρα που οι αρχές εκδίδουν συνεχώς επείγουσες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Αναφορές για νεκρούς στην κομητεία Σεντ Λούσι

Οι πρώτες αναφορές για νεκρούς ήρθαν από την κομητεία Σεντ Λούσι.

Συγκεκριμένα, ο σερίφης Κιθ Πέρσον, ανέφερε ότι υπάρχουν «πολλαπλοί θάνατοι» στην περιοχή μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλου την Τετάρτη.

Νέα προειδοποίηση από Μπάιντεν: «Βρείτε επειγόντως ασφαλή καταφύγια»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε για ακόμη μια φορά τους πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές που απειλούνται από τον τυφώνα Μίλτον να αναζητήσουν επειγόντως ασφαλή καταφύγια.

Λίγες ώρες προτού ο Μίλτον αρχίσει να σαρώνει τη Φλόριντα, ο πρόεδρος Μπάιντεν υπογράμμισε ότι ο τυφώνας έχει τέτοια ισχύ που μπορεί να προκαλέσει απίστευτες καταστροφές.

Ανέφερε επίσης πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις, ενώ στη Φλόριντα μεταβαίνει η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) Ντιάν Κρίσγουελ.

Tο ραντάρ με την πορεία του κυκλώνα Μίλτον ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

 

Πάνω από 2,1 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα

Σύμφωνα με τις νεότερες ανακοινώσεις, περισσότερα από 2.100.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα από το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα).

power-florida-4.jpg

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *