Ξένο σώμα ο Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το εξώδικο στο κόμμα του: Εκτός κούρσας και ολοταχώς προς διαγραφή

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την αποστολή του εξώδικου στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι με μεγάλη βεβαιότητα εκτός της κούρσας για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος και πολύ κοντά στην διαγραφή του από αυτό.

Το μοιραίο λάθος του Στέφανου Κασσελάκη είναι ότι το εξώδικό του το απηύθυνε συνολικά σε όλα τα όργανα του κόμματος βάζοντας απέναντί του την συντριπτική πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ακόμα ότι απειλεί -μέσα από το εξώδικο- ότι εάν σε δύο ημέρες δεν έχει βρεθεί αυτός που έκανε την διαρροή τότε θα προσφύγει στην εισαγγελία τίναξε τα πάντα στον αέρα.

Τα στελέχη που εμφανίζονται απέναντι στον πρώην πρόεδρο από σήμερα θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα και φυσικά τους συσχετισμούς που θα υπάρξουν στην Κεντρική Επιτροπή.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες οι «87» εμφανίζονται διχασμένοι για το τι πρέπει να κάνουν και γι αυτό προσμετρούν όλα τα δεδομένα.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της διαγραφής του πρώην προέδρου το οποίο πρέπει να περάσει από την Επιτροπή Δεοντολογίας είναι ένα σημαντικό αγκάθι στην όλη υπόθεση.

Στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου (12/10/24) πάντως θα δοθεί από τα μέλη του οργάνου απάντηση στο εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ θα συζητηθεί και η τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη η οποία μιλώντας χθες (08/10/24) στην Πολιτική Γραμματεία τόνισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να παραπεμφθεί με το αίτημα της διαγραφής προς την Κεντρική Επιτροπή.

Τι προηγήθηκε

Οι εξελίξεις αυτές προέκυψαν μετά την δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη από την Εφημερίδα των Συντακτών. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε εξώδικο προς το κόμμα απειλώντας με εισαγγελική παρέμβαση, υπογράφοντας μάλιστα ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα ζήτησε την αποπομπή της Ράνιας Σβίγγου από γραμματέα του κόμματος.

Το εξώδικο που έστειλε ο πρώην πρόεδρος αλλά και η απειλή για εισαγγελική παρέμβαση τίναξε τα πάντα στον αέρα και σε ένα μεγάλο βαθμό διευκόλυνε τα στελέχη που διαφωνούν μαζί του να κάνουν το επόμενο βήμα.

Ποινικοποιεί το συνέδριο

Όπως έλεγαν μάλιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η κίνηση αυτή έδειξε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν διστάζει να ποινικοποιήσει το συνέδριο αδιαφορώντας για την ιστορία του κόμματος, ενώ δείχνει ασέβεια στις αποφάσεις του κόμματος και δη της Κεντρικής Επιτροπής που τον καθαίρεσε από πρόεδρο.

Έτσι η Πολιτική Γραμματεία απάντησε επιστρέφοντάς του το εξώδικο και ορίζοντας την Κεντρική Επιτροπή για το Σάββατο όπου εκεί θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Συνολικά με την απόφαση διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη ενώ με την σύγκλιση της ΚΕ δεν συμφώνησαν ο Παύλος Πολάκης, η Ρένα Δούρου, ο Παναγιώτης Ρήγας και η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η περίπτωση της κ. Τελιγιορίδου έχει ενδιαφέρον καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ήταν στο στενό περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη υπερψήφισε την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας που καταδίκαζε το εξώδικο και διαφώνησε μόνο με την σύγκλιση της ΚΕ.

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *