Το Ισραήλ ετοιμάζεται να χτυπήσει τα παράλια στο νότιο Λίβανο και εκκενώνει περιοχές στα σύνορα

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Ο στρατός του Ισραήλ προειδοποίησε απόψε (07/10/2024) ότι ετοιμάζεται να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ στην «παράκτια ζώνη» στο νότιο Λίβανο, καλώντας τους κατοίκους να μην πηγαίνουν στις παραλίες ή στη θάλασσα της περιοχής αυτής.

Οι δυνάμεις του Ισραήλ «θα πλήξουν σύντομα τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στην παράκτια ζώνη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού για τον αραβόφωνο πληθυσμό, ο Αβισάι Αντράε, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τις ισραηλινές δυνάμεις στο Μαρούν αλ Ρας, με «ομοβροντία ρουκετών» καθώς και «μια συγκέντρωση των εχθρικών δυνάμεων στην κοινότητα Μπλίντα, με ρουκέτες και οβίδες».

Αργά το απόγευμα ωστόσο, με νεώτερη ανακοίνωση, υποσχέθηκε ότι δεν θα θέτει στο στόχαστρο τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στο Μαρούν αλ Ρας, για να προστατεύσει τη ζωή των κυανόκρανων της UNIFIL, της αποστολής του ΟΗΕ που έχει τη βάση της εκεί.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen ένας από τους διοικητές της οργάνωσης, , κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τους κυανόκρανους ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Αποκλείστηκαν περιοχή στα σύνορα με τον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε ότι αποκλείει την πρόσβαση για τους πολίτες γύρω από ορισμένες κωμοπόλεις στα βορειοδυτικά, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κλειστές στρατιωτικές ζώνες κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο θα περιλαμβάνουν τις πόλεις Σλόμι, Ρος Χανίκρα, Χανίτα, Άραμπ αλ Αρμάμσε και Ανταμίτ.

Πολλές περιοχές του βόρειου Ισραήλ έχουν εκκενωθεί λόγω των ρουκετών που εκτοξεύει η Χεζμπολάχ από τον Λίβανο.

Νωρίτερα πάντως ο στρατός ανέφερε ότι χαλαρώνει εν μέρει ορισμένους περιορισμούς για τους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις περιοχές αυτές θα μπορούν να συνεχιστούν εφόσον τα εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονται δίπλα σε καταφύγια ή σε άλλες ασφαλείς αίθουσες.

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για δύο πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για δύο πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, όπου ο στρατός ανέφερε νωρίτερα ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο.

Οι Χούθι, οι οποίοι στηρίζονται από το Ιράν και ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, εκτόξευσαν δύο πυραύλους εναντίον «στρατιωτικών στόχων του εχθρού» στο Τελ Αβίβ, είπε ο εκπρόσωπός τους, ο Γιαχία Σαρί. Έκανε επίσης λόγο για μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έπληξαν «πολλούς στόχους» στο Εϊλάτ και τη Γιάφα νωρίτερα.

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *